Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Στα ούρα ατόμων από 18 ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκε το ζιζανιοκτόνο Glyphosate

sta-oura-atomon-apo-18-evropaikes-xores-vrethike-to-zizavioktono-glyphosate

Νέα επιστημονική μελέτη έδειξε την παρουσία του glyphosate στα ούρα 18 ατόμων από ευρωπαϊκές χώρες.
Το Glyphosate είναι η πιο διαδεδομένη ουσία στη σύσταση των ζιζανιοκτόνων παγκοσμίως. Νέα στοιχεία της Greenpeace το καθιστούν ύποπτο για τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλάξεις και ευρεία καταστροφή της χλωρίδας.

Το Glyphosate χρησιμοποιείται όμως και πέρα από τις γενετικές καλλιέργειες. Στην Ευρώπη είναι γνωστό ως ζιζανιοκτόνο που ταυτόχρονα ‘καθαρίζει’ τα χωράφια πριν φυτρώσει το καλλιεργούμενο φυτό.
Επίσης μπορεί να το βρει κάθε ερασιτέχνης κηπουρός στα ράφια ενός εμπορικού καταστήματος και να το χρησιμοποιήσει στα φυτά του.
Οι άνθρωποι από τις 18 χώρες που βρέθηκαν θετικοί στην έρευνα ζούσαν σε πόλεις και δεν είχαν καμία επαφή με αγρούς και φυτοφάρμακα.
Η κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και την ρύθμιση της χρήσης των αγροχημικών θέλει να να αυξήσει την ποσότητα του glyphosate που χρησιμοποιήται στις καλλιέργειες γιατί στην υπάρχουσα δόση τα ζιζάνια έχουν ανοσία.
Υπάρχουν μελέτες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του glyphosate που έχουν δημοσιευθεί.
Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό και θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό χημικών ουσιών συμπεριλαμβανομένου και του λεγόμενου 2,4-D το οποίο είναι ένα συστατικό του Agent Orange ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιειήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
(Οι συνέπειες ήταν η ασθένεια και ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων? ακόμα παραμορφωμένα παιδιά που γεννήθηκαν στο Βιετνάμ) .
Η EPA των ΗΠΑ επέτρεψε τη χρήση 2,4-D για ένα νέο είδος που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Dow Chemicals. Η Monsanto και η Dow ήταν κατασκευάστριες εταιρίες του Agent Orange που χρησιμοποιήθηκε στο Βιετνάμ.
Πέρυσι η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να καθαρίζει τα υπολείμματα του Agent Orange στο Βιετνάμ τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη από τότε που ο πόλεμος τελείωσε το 1975.

Ολα αυτά τα φυτοφάρμακα φυσικά κατευθύνονται στο πιάτο μας ενώ αναρωτιόμαστε γιατί θερίζει ο καρκίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου