Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, θα είναι άραγε υπερήφανη!

10, 2014
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, θα είναι άραγε υπερήφανη!
που ο Δήμος θα πάρει 5μηνα, προωθώντας  νέες μορφές εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στο όνομα πάντα της εργασίας των ανέργων που η πολιτική του  Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου δημιούργησε και προσαρμόζει τη λειτουργία του Δήμου στις επιταγές αυτής της πολιτικής.
Να τελειώνουν με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά άνεργους ειδικοτήτων κατηγορίας. ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. 
Το πρόγραμμα προσφέρει αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 427 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, ενώ ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη (για τους άνω των 25 ετών μέχρι 258 ευρώ τον μήνα και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών έως 225 ευρώ).
Όποιες κι αν είναι οι γραμματικές γνώσεις, οι σπουδές, τα πτυχία ή ειδίκευση όλοι το ίδιο, 427 € για τους νέους κάτω των 25 ετών και 490 € για τους πάνω από 25 ετών.
Γνωρίζοντας την οικονομική μας κατάσταση, ο Δήμος αδυνατεί να προκαταβάλλει ποσά για εισφορές και αποδοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ταμειακές επιβαρύνσεις στο Δήμο σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά μας  ασφυκτιούν.
Θέλουν να καλύψουν στους ΟΤΑ, τα κενά από τις βίαιες «διαθεσιμότητες» – απολύσεις που κάνει ο Μητσοτάκης και η συγκυβέρνηση, πιέζοντας επιπλέον προς τα κάτω τους μισθούς.
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους μας με τον αποδεκατισμό του μόνιμου προσωπικού.
Άσε που είναι παράνομο οι ΟΤΑ – εργοδότες να τους βάλουν να εργαστούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (π.χ. καθαριότητα), αφού δεν θα τους βάζουν βαρέα ένσημα.
Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει...να μην εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.
Επίσης να γίνει σαφές, πως το ανωτέρω πρόγραμμα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου καταγράφεται ως προσωπικό του Δήμου στο σύνολό του και αυτό εμφανίζεται και προσμετρείται στην συνολική δύναμη του Δήμου.Με συνέπεια να επηρεάζει τον υπολογισμό του πλεονάζοντος προσωπικού,με την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών  με την οποία διαβιβάστηκε το σχετικό σχέδιο μελέτης στελέχωσης του Δήμου μας.
Συνάδελφοι  μην αποδεχθούμε  αυτή την κατάσταση που προσπαθούν να μας την φορτώσουν  αλλά να παλέψουμε όλοι μαζί για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ''Καλό'' μου ακούγεται να εκμεταλεύεσαι την ανεργία προκειμένου να υφαρπάξεις μερικά ψηφαλάκια.ΟΜΗΡΟΙ νέας γενιάς!!
    Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή