Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Φυλάκιση οκτώ μηνών σε αντιδήμαρχο για μία... λακκούβα!


Δικαστική υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κατοίκους της Πέλλας -και όχι μόνο-, διεξήχθη προχθές Δευτέρα (13/01) ενώπιον του Μονομελούς Πλημ/κείου Γιαννιτσών, το αποτέλεσμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ορόσημο για παρόμοιες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, 45χρονος περίπου άνδρας, οδηγώντας το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο του στα Γιαννιτσά-Πέλλας, υπέπεσε με αυτό μέσα σε λακκούβα σε οδό της πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί, αλλά και να προκληθούν υλικές ζημίες στο όχημά του. Ενημέρωσε τον δήμο Πέλλας για το ατύχημα, ζητώντας παράλληλα και την αποζημίωση που προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία, καθ΄όσον σύμφωνα με αυτήν υπόχρεοι για την συντήρηση του οδικού δικτύου της πόλης είναι ο οικείος δήμος και ειδικότερα ο δήμαρχος ή ο ορισθείς από αυτόν υπεύθυνος αντιδήμαρχος. 
Προφανώς δεν βρήκε ανταπόκριση στο αίτημά του και αναγκάσθηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη. Η υπόθεση εκδικάσθηκε την παραπάνω ημέρα και η απόφαση του δικαστηρίου για τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, κατηγορούμενο για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εξ΄αμελείας που υπέστη ο άτυχος οδηγός, ήταν 8μηνη φυλάκιση. Ελπίζουμε, ότι αυτή η ποινή θα συνετίσει τους λοιπούς δημοτικούς άρχοντες, αλλά και θα αφυπνίσει τους κατοίκους των δήμων της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, ώστε οι μεν πρώτοι να προβούν άμεσα στην συντήρηση του οδικού δικτύου της δικαιοδοσίας τους, οι δε δεύτεροι να διεκδικήσουν σε ανάλογη περίπτωση-ο μη γένοιτο-τα δικαιώματά τους.
by sakis
 http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου