Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΠΑΤΩΝ –ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

tsantilas

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ»
Προς τον Εκδότη — Διευθυντή κ. Θανάση Μπαλαμότη
antakti@otenet.gr

κ. Διευθυντά
Με αφορμή την αναφορά στο όνομά μου στη σελίδα 16 στο φύλλο με αριθμ. 422 / 14 — 2 — 2014, της έγκριτης εφημερίδας σας, στην καταχώρηση με τίτλο «ΝΕΑ ΠΝΟΗ».Η αντιπολίτευση.», σας επισημαίνω τα παρακάτω με την παράκληση να τα δημοσιεύσετε :
1.      Δημοτική Παράταξη ΄΄ Νέα Πνοή ΄΄ :

Έχοντας παγιωμένη αυτοδιοικητική εμπειρία και πρακτική[i], κατά τη 20ετή ΣΥΝΕΧΗ αυτοδιοικητική μου παρουσία στα έδρανα των Δημοτικών Συμβουλίων, ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρέκλινα (ούτε μία γραμμή) απ΄ το συμφωνηθέν Εκλογικό Πρόγραμμα και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβήτησα, ΄΄άδειασα΄΄, ή υπονόμευσα τον Επικεφαλής της εκάστοτε Δημοτικής Παράταξης που συμμετείχα!
Αυτό έπραξα και με τη Δημοτική Παράταξη ΄΄Νέα Πνοή΄΄ με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κασίμη:
Δεν παρέκλινα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ απ΄ το Συμφωνηθέν Προεκλογικό Πρόγραμμα, δεν αμφισβήτησα ποτέ την καταστατική του θέση (αυτή του Αρχηγού της Παράταξης) όπως σαφέστατα έπραξαν επανειλημμένα, προκλητικά και εξεζητημένα συνάδελφοι απ΄ τα Τοπικά Συμβούλια και ΠΟΤΕ δεν τον άφησα ΑΚΑΛΥΠΤΟ σε ΚΟΡΥΦΑΙΑ ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο !!
Ακόμη και στο μείζον πρόβλημα της Αποχέτευσης των Λυμάτων ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τις προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης, αφού :
-          Το συμφωνηθέν Προεκλογικό μας Πρόγραμμα στη σελίδα 10, στο κεφάλαιο ΄΄ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ΄΄ λέει «.. Εκπόνηση Μελέτης Αποχέτευσης λυμάτων, με την υλοποίηση της κοινής απόφασης των δύο Δημοτικών Συμβουλίων του 2006..» δηλαδή τη μελέτη που έλεγε αποχέτευση μόνο με τους δύο Δήμους με το ΚΕΛ στα Σπάτα και την εκβολή των Λυμάτων στην Αρτέμιδα, την υποστήριξα ένθερμα, όπως επίσης και
-          Τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά μέχρι σήμερα που ετέθη για ΑΠΟΦΑΣΗ (ψηφοφορία) απ΄ τον κ. Κασίμη το ζήτημα ΄΄Πλατύ Χωράφι΄΄ ή Ψυττάλεια (και μάλιστα στη δευτερολογία του, όχι στη βασική τοποθέτηση), ήταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ης Απριλίου 2012 !
Αυτήν την πρόταση, απ΄ τους 26 παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους την ψηφίσαμε τέσσερις (4) !!!!!!! Οικ.κ. Κασίμης, Μποτζιολής, Τσαντήλας και Μπέκας!!!!!!!
Και βέβαια, εκτός των παραπάνω, σας ενημερώνω ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ την ΄΄έκανα΄΄ (όπως εσείς αναφέρετε χαρακτηριστικά), απ΄ τη Δημοτική Παράταξη με την οποία εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος!!!
Ήμουνα, είμαι και θα παραμείνω μέλος της Δημοτικής Παράταξης ΄΄ Νέα Πνοή ΄΄ που προέκυψε απ΄ τον Εκλογικό Συνδυασμό ΄΄ Νέα Πνοή ΄΄ του Ιουλίου του 2010! 
Θα πάψω να είμαι μέλος της συγκεκριμένης Δημοτικής Παράταξης (και βεβαίως θα παραδώσω την έδρα μου) ότανσύμφωνα με το άρθρο 66, παρ. 5 του ΚΔ, με διαγράψουν (με αιτιολογημένη απόφαση) τα 2/3 των συναδέλφων, δηλαδή ο κ. Κασίμης, κ. Μποτζιολής και η κα Ντουρντουρέκα!

2.      Ο Νέος Εκλογικός Συνδυασμός του κ. Κασίμη (πιθανά με την ίδια ονομασία «Νέα Πνοή») :
Σχετικά με πιθανή μελλοντική συνεργασία μου με ένα πιθανό νέο Εκλογικό Συνδυασμό του κ. Κασίμηφρόντισε ο ίδιος να ξεκόψει μια τέτοια πιθανότητα προβαίνοντας σε τρις (3) αψυχολόγητες, χοντροκομμένες και παιδαριώδεις ενέργειες!
Συγκεκριμένα :
-          Στο φύλλο της 10ης  Οκτωβρίου του 2013, στη σελ. 26 της Τοπικής Εφημερίδας ΄΄Η Αλήθεια΄΄, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2013, δηλώνει: «.ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ. Τους σταματήσαμε!…» και αναφέρει τα 14 ονόματα μεταξύ των οποίων και το δικό μου!
Το ουσιώδες βέβαια είναι, ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν συζητήσαμε «αν θα μείνουμε ΄΄Πλατύ Χωράφι ΄΄ ή θα πάμε Ψυττάλεια» αλλά συζητήσαμε αν το ΚΕΛ στο ΄΄Πλατύ Χωράφι΄΄ θα το κατασκευάσουμε σε συνεργασία με το Κράτος και την ΕΥΔΑΠ, ή θα μας πετάξουν έξω και θα προχωρήσουν μόνοι τους την κατασκευή!!!!!
Δηλαδή οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν ΟΧΙ, στην ουσία έδωσαν το ΄΄ελεύθερο΄΄ στην ΕΥΔΑΠ και το ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει την κατασκευή στο ΄΄Πλατύ Χωράφι ΄΄ παρακάμπτοντας το Δήμο Σπάτων — Αρτέμιδας!!!!!
Εν ολίγοις, ΄΄πέταξαν΄΄ το Δήμο έξω από κάθε συμμετοχή, χρήση, πιθανά ωφελήματα και έλεγχο του έργου και καμάρωναν γι΄ αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και σαν μην έφτανε αυτή η απίστευτη βλακεία τους με το ΟΧΙ που είπαν στο Σύμφωνο Συνεργασίας, στοχοποίησαν και κατασυκοφάντησαν τους 14 που ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝΕ τι ψηφίζανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-          Ένα μήνα μετά, στο φύλλο της 14ης  Νοεμβρίου του 2013, στη σελ. 11 της ίδιας Τοπικής Εφημερίδας, μεταξύ άλλων δηλώνει : «.ο κ. Τσαντήλας με ό,τι έπραξε (σ.σ. εννοεί την υπερψήφιση του Συμφώνου Συνεργασίας από μεριάς μου) νομίζω ότι έθεσε τον εαυτόν του εκτός ψηφοδελτίου.», και τέλος
-          στο Χριστουγεννιάτικο Φύλλο μάλιστα της ίδιας εφημερίδας, τα ΄΄ Χρόνια Πολλά ΄΄ προς τους Δημότες απευθύνονται από τη Δημοτική Παράταξη «Νέα Πνοή», με φωτογραφίες ΟΛΩΝ των Συμβούλων, εκτός από τη δική μου!!

Παρά αυτήν την άδικη αντιμετώπιση απ΄ τον κ. Κασίμη, εγώ κρατώ τις πάρα — πάρα πολλές και καλές στιγμές που βιώσαμε σ΄ αυτήν την θητεία και του εύχομαι ειλικρινά και ολόψυχα καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλό προεκλογικό δρόμο στη νέα του προσπάθεια!!
Ωστόσο, θα μου επιτρέψει να του επισημάνω ότι αυτή τη φορά ο προεκλογικός δρόμος θα είναι λίγο πιο δύσκολος απ΄ το προηγούμενο, δεδομένου ότι με ποσοστό 3 % των ψηφοφόρων της Δημοτικής Ενότητας των Σπάτων (το πολύ 200 ψήφοι), θα πρέπει στη Δημοτική Ενότητα της Αρτέμιδας να πετύχει ποσοστό 48 % (4.700 ψήφους) την 1η  Κυριακή και ποσοστό 82 % (8.000 ψήφους) την 2η  Κυριακή!!!!
Αυτά τα ποσοστά φαίνονται αρκετά δύσκολα για να επιτευχθούν με μόνο τη σημαία του ΄΄Ψυτταλειούχου΄΄!!

Με τιμή
Χρήστος Τσαντήλας
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων — Αρτέμιδος  
  
Σπάτα, 17-2-2014

1 σχόλιο:

  1. Τσαντήλιος λογική !!! Μήπως καταλαβαίνει και ο ίδιος αυτά που γράφει ? Τα ίδια έκανε και στο σχολείο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή