Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Στους δρόμους την Κυριακή οι αγρότες των Μεσογείων!

8768_0707

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί των Μεσογείων (Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων και Καλυβίων) καλούν τους αγρότες των Μεσογείων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το πρωί, στη γέφυρα του αεροδρομίου στο Κορωπί, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, να συμμετάσχουν στη μαζική κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Οι Πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί των Μεσογείων ύστερα από συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων τους, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, διαπίστωσαν και αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Καταγγέλλουμε τη σφοδρή επίθεση ενάντια στον αγροτικό κόσμο που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή μας, τη μείωση της παραγωγής μας και την εγκατάλειψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων μας.
Δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε και αποδεχόμαστε όλα τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόσμου της Ελλάδας έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί .
Επιπλέον διεκδικούμε ειδικά για την περιοχή μας:
Την ένταξη της περιοχής των Μεσογείων στο καθεστώς δημιουργίας κινήτρων για τους νέους αγρότες καθώς εξαιρείται η πλειονότητα των αγροτικών περιοχών της Αττικής, από τις ευνοϊκές  ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη αγροτική Ελλάδα.
Να μην αντιμετωπίζεται η αγροτική γη απ’ όπου παράγουμε, σαν περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να συνδυάζεται με τα κέρδη που αποφέρει. Αυτό δε συμβαίνει σε καμιά μορφή επιχείρησης (π.χ. στη βιομηχανική παραγωγή δε φορολογούνται τα ακίνητα). Δεδομένου ότι, υπάρχουν επιπλέον ανισότητες ανά την επικράτεια στον προσδιορισμό της αξίας των αγροτεμαχίων, γίνεται αδύνατη η επιβίωση του αγροτικού επαγγέλματος στην Αττική.
Τέλος, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η διατήρηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο νομό Αττικής, όχι μόνο για τη συμβολή του στην οικονομία της χώρας άλλα κυρίως για περιβαλλοντικούς – οικολογικούς λόγους, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή.
Όλος ο αγροτικός κόσμος των Μεσογείων δηλώνει ότι είναι έτοιμος και αποφασισμένος να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα του μέσω κινητοποιήσεων.
Συμμετέχουν οι κάτωθι:
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Πηγή: mesogeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου