Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ


Σαράντα και πλέον στελέχη, νέα κατά τα 2/3, που απαρτίζουν τον πρώτο πυρήνα του ψηφοδελτίου της «νέας πόλης» συζήτησαν το βράδυ της Πέμπτης 20/3 με τον Δήμαρχο ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ Α. ΜΑΡΚΟΥ,
πάνω στο πολιτικό πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, τους τρόπους και τις διαδικασίες που θα διασφαλίσουν τις κατακτήσεις της τριετίας που πέρασε, κατακτήσεις που εγγυώνται αποτελεσματική την προοπτική της ανάπτυξης των Σπάτων και της Αρτέμιδος την πενταετία που έρχεται.
  Στην σύντομη εισαγωγική του παρέμβαση ο Δήμαρχος ΧΡ. Α. ΜΑΡΚΟΥ απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες 41 πρώτους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του είπε:
“Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνάντηση των στελεχών της δημοτικής μας παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΛΗ».
Οφείλω στους παλιούς ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη βοήθεια και τη στήριξη τους την τριετία που πέρασε.
Οφείλω ένα πιο μεγάλο «ευχαριστώ» στα νέα στελέχη, που σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ.
Η επαναδιεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής δεν είναι για μένα αυτοσκοπός.
Ούτε αποτελεί για μένα επανεπιβεβαίωση του δημαρχιακού αξιώματος.
Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι καρέκλες ούτε τα οφίτσια.
Ο μόνος λόγος που με κάνει να ξανασχοληθώ είναι η κατοχύρωση των όσων με κόπο και προσπάθεια, με άγχος και πιέσεις, πετύχαμε τα τρία χρόνια”
και συνέχισε την ομιλία του ο Δήμαρχος με αναφορές:
Ø  στην οικονομική κατάσταση του ενιαίου πλέον Δήμου και στον αγώνα που έγινε για την αποτροπή της χρεωκοπίας, την εξόφληση των παλαιών οφειλών, την επίτευξη της βιωσιμότητας με το οικονομικό νοικοκύρεμα που έγινε και στο αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών που εγγυάται την αυτοδύναμη πλέον οικονομική πορεία του Δήμου
Ø  στο μεγάλο ζήτημα της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  
Ø  στο έργο που έγινε στον τομέα της καθαριότητας
Ø  στο έργο που επιτελείται μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου
Ø  στα προβλήματα που συνεχίζουν να απασχολούν την πόλη (σχολική στέγη, πολεοδομικά, υποδομές κλπ.)
Ø  στα θέματα του πολιτισμού και του αθλητισμού

Και κατέληξε ο Δήμαρχος με πνεύμα ειλικρίνειας και αυτοκριτικής:

“Στα τρία χρόνια κάναμε πολλά.
Κάναμε και λάθη
Κάποιοι κουράστηκαν. Μα ήρθαν κι άλλοι. Και είναι πολύ περισσότεροι και πιο δυνατοί
Κάποιοι ξέχασαν το πρόγραμμα που συνυπογράψαμε
Κάποιοι είδαν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας
Οι πολλοί όμως είναι εδώ και προχωράμε μαζί.
Και προχωράμε για να νικήσουμε γιατί αυτός ό τόπος το αξίζει
Η νίκη έρχεται και θα είναι ΜΕΓΑΛΗ.

Σας ευχαριστώ”

Ακολούθησε συζήτηση εκτεταμένη ανάμεσα στους υποψηφίους συμβούλους, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα έντονης και ταυτόχρονα συγκρατημένης αισιοδοξίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια απ’ τις επόμενες ημέρες με θέμα συζήτησης το οργανωτικό και πολιτικό πλαίσιο του εκλογικού αγώνα.   

8 σχόλια:

 1. εγω παντως θα ντρεπομουν να ξεναεμφανιστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΕΦΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ22 Μαρτίου 2014 - 8:08 μ.μ.

   ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΗΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΕΛΕΙΟΠΙΟΙΣΕ

   Διαγραφή
  2. Η ανωνυμία στα blog είναι κατάκτηση. Ο πολιτικός πρέπει να είναι έτοιμος για κριτική όπως και για την απόρριψη. Πάντως να έχετε υπόψη ότι κάποιες που παλαιότερα έγραφαν επώνυμα στηρίζοντας το Δήμαρχο ταχτοποιήθηκαν με θεσούλες. Επομένως ανώνυμα- επώνυμα είναι δίκοπο μαχαίρι. Πάντως υπάρχουν δεκάδες επώνυμοι και μάλιστα στελέχη και σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου που λένε τα χειρότερα για την θητεία του.

   Διαγραφή
 2. Γιώργος Πολυχρονόπουλος23 Μαρτίου 2014 - 10:05 π.μ.

  Κύριε Δήμαρχε
  Απο την πρώτη σας ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου περιμέναμε να δούμε :
  -Λίστα ονομάτων των συνεργατών σας, γιατι απο το ποιός έφυγε και ποιός ήρθε ,θα φανούν οι προθέσεις για την επόμενη τετραετία .
  -Αναλυτικό Απολογισμό έργου ,όχι του στύλ "έγινε αναφορά " . Απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ αναλυτική παράθεση έργου κι όχι αναφορές . Τι ξεκινήσατε και πότε το τελειώσατε , διότι ο χρόνος της τετραετίας ειναι αρκετός για να επιδειχθεί έργο ,όπως επίσης τα αντίστοιχα οικονομικά (προϋπολογισθέντα κόστη και τελικά ποσά ) .
  -Αναλυτικά τι κινήσεις κάνατε με τα Χρέη , ούτως ώστε όλα αυτά τα χρέη που βρήκατε να έχουν όνοματεπώνυμο και... γιατί όχι .. διώξεις στούς υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής , που ήσαν ταγμένοι να προστατεύουν την περιουσία του Δήμου . Διότι ,ως γνωστόν , η ατιμωρησία γεννά φαυλότητα .
  -Ξεκάθαρες απόψεις για τα θέματα που "τρέχουν" με τους ελέγχους , τις χρεώσεις νερού , τη Γέφυρα της Λεωφ. Σπάτων , το αποχετευτικό , το οδικό δίκτυο , τα Σχολεία μας .
  Γιά όλα αυτά γίνεται πολυ μεγάλη συζήτηση στούς κατοίκους και μάλιστα αρνητική , σε όλα τα μέσα επικοινωνίας , Τοπικές εφημερίδες , διαδίκτυο και θα βοηθούσε τους ψηφοφόρους η άποψή σας επ'αυτών των θεμάτων , διότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός ... καμμιά φορα είναι κι ενοχή και γιατί οχι απόκρυψη .
  Εγω πάντως σαν ψηφοφόρος , ειμαι θορυβημένος ( χρησιμοποιώ ήπια έκφραση ) με αυτά που γράφονται κι ακούγονται και για να κρίνω ποιός ψεύδεται, έχω ανάγκη και την άποψη του Δημάρχου μου με επιχειρήματα, όντας κατ'αρχάς καλοπροαίρετος , όπως οφείλω σαν δίκαιος πολίτης . Θα παρακαλούσα βέβαια τα επιχειρήματα , να μην είναι κραυγές και ξύλινος πολιτικός λόγος ,γιατί δυστυχώς όταν προσπάθησα να "παρακολουθήσω" τα τεκταινόμενα στα Δημοτικά Συμβούλια , αυτό εισέπραξα .

  Οι εκλογές ειναι κοντά και χρειαζόμαστε ηρεμία στον λόγο μας , και πολυ "ψάξιμο" , για να εχει αποτέλεσμα η ψήφος μας για την πόλη μας ..

  ΥΓ1 Αγαπητή κα Γεωργίου , η ουσία μετράει κι οχι κραυγές του στυλ "γελειοποιείσαι" . Πιστεύω οτι ο Δήμαρχος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, πράττοντας αυτό που παραθέτω παραπάνω . Είναι στο χέρι του ,να αποστομώσει ή να ενισχύσει την άποψη του ανώνυμου φίλου ή φίλης περί ντροπής .

  ΥΓ2 Αγαπητέ/ή Ανώνυμε Φίλε/η, γράψε τουλάχιστον το λόγο που πρέπει να ντρέπεται ο Δήμαρχος, για να μαθαίνω κι εγω κι όλοι οι άλλοι που διαβάζουν εδω . Ας υπογράφεις ανώνυμος , εμένα δεν με ενοχλεί η ανωνυμία, γιατί όπως έγραψα παραπάνω .. η ουσία μετράει και ουσία ειναι η γνώση κι λόγος που πρέπει να ντρέπεται, όχι οι κραυγές .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με ποιανου πλατες δεν μας ειπε θα κατεβει!!!!αλλιως δεν θα γεμισει ουτε ταξι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε δήμαρχε πείτε μας για πιο λόγο κλείνετε παιδικές χαρές (δίπλα στο Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος), λόγω οικονομικών προβλημάτων θα πείτε.... εγώ πάντως σας λέω ότι αρκετοί από του υπαλλήλους του Δήμου συνωστίζονται καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο στα Σπάτα πίνοντας καφεδάκι επί ώρες, γιατί δεν τους στέλνετε να καθαρίσουν το χώρο και να βάψουν την παιδική χαρά χωρίς κόστος, στην ανάγκη καλέστε και έναν ξυλουργό να διορθώσει ενδεχόμενες βλάβες και να έχετε και μια παιδική χαρά ανοιχτή . Αλήθεια πόσες παιδικές χαρές έχει ο Δήμος. Γνωρίζετε..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στα Σπατα θα βγει δήμαρχος ο Δημήτρης Μαρκου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με τα αεροπλανα που εβαλε να πετάνε πάνω από τα κεφαλια μας, λογικό ήταν να μη βγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή