Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αμεσοι συνεργάτες του φέρονται να είναι δύο αδέλφια από την Αρτέμιδα Αττικής

Με τον... κωδικό «Μουλάρια
«Γκόμενες», «ποδήλατα» και «μουλάρια» ήταν μερικές από τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτά τα παράνομα αλισβερίσια τους τα
μέλη της αδίστακτης συμμορίας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς και ηρωίνης από την Αλβανία και την Τουρκία στην Ελλάδα και σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Οπως πρώτη έγραψε η «Espresso», η 15μελής εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές κατόρθωνε να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χωρίς να κινεί υποψίες, με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων, στα οποία είχαν κατασκευαστεί κρύπτες!
Μετά τις απολογίες τους στην 29η τακτική ανακρίτρια επτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. Τέσσερα ακόμη μέλη της οργάνωσης -μεταξύ αυτών και ο αρχηγός- κρατούνται ήδη σε φυλακές εντός και εκτός συνόρων. Οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος, που αποτελούνταν από Ελληνες, Αλβανούς και Μολδαβούς, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα που υποδείκνυε ως εγκέφαλο έναν 38χρονο Αλβανό με το ψευδώνυμο «Κουμπάρος».
Ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας κατηγορείται ότι ακόμη και μέσα από τη φυλακή «έχει τον κύριο λόγο στη δράση της οργάνωσης και κατευθύνει μέσω τηλεφώνου όλα τα υπόλοιπα μέλη». Κατ' εντολήν του τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να αγόραζαν οχήματα και υπό τις οδηγίες του τα τροποποιούσαν σε συγκεκριμένα συνεργεία στο Περιστέρι δημιουργώντας τις κρύπτες, όπου στη συνέχεια τοποθετούσαν τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στα οχήματα τοποθετούσαν και συστήματα GPS προκειμένου ο αρχηγός της οργάνωσης να ελέγχει και να κατευθύνει τους μεταφορείς!
Αμεσοι συνεργάτες του φέρονται να είναι δύο αδέλφια από την Αρτέμιδα Αττικής, η πρώτη εκ των οποίων διαχειριζόταν το οπλοστάσιο της οργάνωσης και έκρυβε τα επίμαχα οχήματα, ενώ ο αδελφός της μετέφερε τα ναρκωτικά στο εξωτερικό. Στο σπίτι της 31χρονης μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν χειροβομβίδες, φυσίγγια, γεμιστήρα πιστολιού, μια καραμπίνα και μια αστυνομική στολή τύπου εκστρατείας!
Παίρνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης, τα μέλη της οργάνωσης στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χρησιμοποιούσαν το όρο «χαρτιά» αντί για χρήματα, «πράγματα» και «πακέτα» αντί για κάνναβη και «σκατ...λι» ή «μικρό» ή «γκόμενες» αντί για ηρωίνη. «Ποδήλατο» ονόμαζαν τις χειροβομβίδες και «μουλάρια» τα οχήματα με τις κρύπτες!
«Σε ό,τι αφορά τους δύο εντολείς μου, στο δικογραφικό υλικό δεν υφίσταται αμάχητο στοιχείο διασύνδεσής τους με την πράξη της διακίνησης ναρκωτικών. Η εμπλοκή τους οφείλεται σε εσφαλμένη και υποκειμενική ερμηνεία των τηλεφωνικών τους συνομιλιών με τους λοιπούς συγκατηγορουμένους τους. Η κύρια ανάκριση οφείλει να αποσαφηνίσει τον ρόλο και τον δόλο του καθενός εμπλεκομένου, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της άστοχης και ισοπεδωτικής ποινικοποίησης της κοινωνικής γνωριμίας και φιλικής επαφής μεταξύ προσώπων με παραβατικό παρελθόν» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων Παύλος Σαράκης.
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ - Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
anatakti.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου