Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι Αν. Αττικής

dapanes iposifioi

Τα ποσά μπορούν να ξοδέψουν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και στην ανατολική Αττική καθορίζονται με υπουργική απόφαση η οποία είχε εκδοθεί το 2010 στο πλαίσιο του νόμου του Καλικράτη.
Σημειώνεται ότι τα παράβολα και το τύπωμα των ψηφοδελτίων δεν περιλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες κάθε συνδυασμού, οι οποίες έχουν οριστεί ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε δήμου και της κάθε περιφέρειας.
Ειδικότερα για τους δήμους της ανατολικής Αττικής το όριο εξόδων για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους φτάνει τα 1.500 ευρώ.

Για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ανατολικής Αττικής φτάνει τα 6.500 ευρώ.
Παράλληλα μία βασική υποχρέωση, μεταξύ κατάθεσης πιστοποιητικού εγγράφου του δήμου όπου μένει ο εκάστοτε υποψήφιος/α και υπεύθυνης δήλωσης στην οποία δηλώνεται ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα, είναι και η καταβολή αποδεικτικού είσπραξης Δ.Ο.Υ. (παράβολο).
Για τις περιφερειακές εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 150 ευρώ ο καθένας.
Για το αξίωμα του μέλους του συμβουλίου των δημοτικών κοινοτήτων του άρθρου 2 της παραγράφου 2 του παρόντος νόμου, του μέλους του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, καθώς και του τοπικού εκπροσώπου, δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών τα ανωτέρω ποσά είναι δυνατόν να αλλάξουν, κάτι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο για τις εκλογές του Μαΐου.
Πέραν από τα παράβολα, ο κάθε συνδυασμός είναι υπεύθυνος και για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, τα οποία εκτυπώνονται σε λευκό, παραλληλόγραμμο χαρτί.
Από εκεί και πέρα, το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για έναν συνδυασμό που «κατεβαίνει» στις περιφερειακές εκλογές, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων συμβούλων του.
Το ανώτατο επιτρεπτό όριο δαπανών για ένα συνδυασμό που «κατεβαίνει» στους δήμους, ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του, αλλά προβλέπονται και προσαυξήσεις της τάξης από 20%, 50% μέχρι και 75%, οι οποίες ορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών του εκάστοτε δήμου.
http://www.notioanatolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου