Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Kύκλωμα υπεράνω υποψίας




Δικηγόροι, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι και επιχειρηματίες αποτελούσαν το «αφάν γκατέ» της οργάνωσης που εξαπατώντας το Δημόσιο και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, κατάφερε να υφαρπάξει 17 εκατομμύρια ευρώ!
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε σήμερα μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις

Πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας επιχειρηματίας από τον Άγιο Νικόλαο και ένα ακόμη άτομο από τη Μεσσαρά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr πρόκειται για τους:

  • Γιώργο Μ., δικηγόρο
  • Δημήτρη Π. δημοσιογράφο-σύμβουλο του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
  • Δήμητρα Τ.
  • Μαριάννα Κ.
  • Εμμανουήλ Μ.
  • Γιώργο Σ.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εμπλέκονται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου. Όπως εκτιμάται, η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, οι εμπλεκόμενοι σε συνεργασία με άλλα μέλη του κυκλώματος φέρονται από το 2010 να είχαν δημιουργήσει πέντε εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες απευθύνονταν σε υπερχρεωμένους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου με μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο. Δεσμεύονταν ότι θα αποπληρώσουν οι ίδιοι τα χρέη τους παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσοστό από τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Όπως προέκυψε όμως από την έρευνα, οι δράστες δεν αποπλήρωσαν ποτέ τα τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσαν οι επιχειρήσεις, σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν «πέτσινες» επιταγές, ενώ ταυτόχρονα πήραν από τους επιχειρηματίες περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη τους.
    Τους παρακολουθούσαν από το καλοκαίρι

    Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δράση της σπείρας είχε τεθεί υπό το βλέμμα των διωκτικών
     Αρχών από το καλοκαίρι. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα είχε συσταθεί Ειδική Ομάδα Οργανωμένου Εγκλήματος η οποία στεγαζόταν στο αστυνομικό μέγαρο Ηράκλειου. «Η συγκεκριμένη ομάδα συστάθηκε ώστε η έρευνα να γίνει κάτω από κάθε μυστικότητα. Επειδή φοβόντουσαν τις διαρροές, η ομάδα ενημέρωνε μόνο τον γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Κρήτης και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

    Τους «έπιασε» ο κοριός

    Καταλυτικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε το “θαυματουργό βαλιτσάκι” της Ε.Υ.Π., καθώς οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης αφενός αποκάλυψαν τους εμπλεκόμενους, αφετέρου «έδειξαν» τον τρόπο δράσης.

    zougla.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου