Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

14 ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΣΠΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ

sxoleio

ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΡΓΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ

Την υπογραφή σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το έργο κατασκευής 14 δημόσιων σχολείων σε επτά δήμους της Αττικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, θα κατασκευαστούν: 

δύο σχολεία στον δήμο Αθηναίων 
ένα σχολείο στον δήμο Ιλίου
 ένα σχολείο στον δήμο Περιστερίου
 δύο σχολεία στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας 
τέσσερα σχολεία στον δήμο Κρωπίας 
δύο σχολεία στον δήμο Παλλήνης-Γέρακα 
δύο σχολεία στον δήμο Πεντέλης 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτείται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica. Η συνολική χρηματοδότηση για το έργο είναι 58 εκατ. ευρώ, με τραπεζικούς χρηματοδότες της ΕΤΕπ, την Εθνική Τράπεζα (Jessica) και την Alpha Bank, επισήμανε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση 14 δημόσιων σχολείων στην Αττική για περίοδο 27 ετών. Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει και θα κατασκευάσει εντός δύο ετών, έως τον Απρίλιο του 2016, το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνος για τη συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης. Η επένδυση θα αποπληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο μετά το πέρας της κατασκευής, την περίοδο λειτουργίας τού έργου, στη βάση ενός λεπτομερούς μηχανισμού ελέγχου της καλής ποιότητας και λειτουργίας των υποδομών, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υποδομές προς τους πολίτες και το δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του έργου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

 Πηγή: in.gr
































1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Κο ΚΡΟΚΟ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΌΤΙ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.ΑΞΙΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή