Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



Πριν λίγες μέρες η Ένωση οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων γίναμε αποδέκτες μια πρότασης, να μεσολαβήσουμε ώστε όσοι γονείς το επιθυμούν να ασφαλίσουν για έναν χρόνο τα παιδιά τους σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία. Το Δ.Σ σε συνεδρίασή του απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση καθώς είναι σε αντίθεση με το καταστατικό αλλά και με τις διακηρυγμένες θέσεις της Ένωσης Γονέων.
Συγκεκριμένα
είμαστε σταθερά αντίθετοι και δεσμευμένοι από το καταστατικό μας, στην παρουσία ιδιωτικών ομίλων μέσα στα σχολεία. Δεν επιθυμούμε σε καμιά περίπτωση να μετατρέψουμε τα παιδιά μας σε πελάτες ιδιωτικών συμφερόντων. Η θέση μας είναι σταθερά υπέρ της κάλυψης από το δημόσιο σύστημα υγείας με την επικουρική συμβολή και των δημοτικών ιατρείων, όλων των μαθητών και των γονιών τους, είτε έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε όχι καθώς η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους προγράμματα ουσιαστικά είναι μια συμβολή στην ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας.
Η Ένωση μας επίσης δε μπορεί να μπει στη συζήτηση για το πώς θα μειωθεί η βλάβη από την ύπαρξη ανασφαλών σχολείων. Εκείνο που διεκδικούμε χωρίς εκπτώσεις είναι ασφαλή κτήρια, ασφαλή δημόσια μεταφορά των μαθητών. Με δυο λόγια εκείνο που μας απασχολεί είναι η πρόληψη και η ουσιαστική ασφάλεια των παιδιών μέσα στο σχολείο και όχι η πενιχρή αποζημίωση που ενδέχεται να πάρουν οι γονείς από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση ατυχήματος ενός παιδιού. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική αυτή της ασφάλισης από τον κίνδυνο καθώς ουσιαστικά μας εξοικειώνει με τον κίνδυνο και με την έλλειψη των πλέον κατάλληλων μέτρων ασφαλείας.
Με βάση συνεπώς τις θέσεις μας και το καταστατικό μας δεν θα προχωρήσουμε σε καμιά διευκόλυνση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και καλούμε του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, μετά από συνεδρίαση των Δ.Σ. τους να μην προχωρήσουν επίσης σε καμιά τέτοιου είδους διευκόλυνση.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
9/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου