Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Σύλληψη εκδότη τοπικής εφημερίδας για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας


Συνελήφθη, σήμερα, νωρίς το απόγευμα, ο εκδότης της εφημερίδας «Αλήθεια», της Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Γκόντζος,  με την κατηγορία της παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα, επειδή συνεργάτες του μοίραζαν πόρτα – πόρτα, σημερινό φύλλο της εφημερίδας του, με αρνητικά κείμενα προς έναν και μοναδικό συνδυασμό του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας, ο οποίος συμμετέχει στον αυριανό, β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπάτων - Αρτέμιδας, Δημήτρη Μάρκου, ο συλληφθείς δήλωσε στους αστυνομικούς, παρουσία του, ότι το υλικό το οποίο είχε ως περιεχόμενο η εφημερίδα «Αλήθεια» της 24ης Μαΐου 2014 δεν ήταν στη διάθεσή του, αλλά του είχε παραδοθεί από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο αντίπαλου συνδυασμού. Μάλιστα, σύμφωνα πάλι με το Δημήτρη Μάρκου, παρουσία του ο συλληφθείς, επικοινώνησε με το συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο και του ζήτησε να σταματήσει το μοίρασμα της εφημερίδας. 
Η σύλληψη έγινε από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σπάτων, μετά από μήνυση πολίτη της Αρτέμιδας.
Ο Δημήτρης Μάρκου είναι υποψήφιος δήμαρχος Αρτέμιδος – Σπάτων με το συνδυασμό Νέα Εποχή και στον πρώτο γύρο των εκλογών, την Κυριακή, 18 Μαΐου, είχε λάβει ποσοστό 33,15% και 5.133 ψήφους, έναντι ποσοστού 26,6% και 4.120 ψήφων που είχε λάβει ο δεύτερος σε σειρά συνδυασμός.
Η εφημερίδα «Αλήθεια» είναι δεκαπενθήμερη και διανέμεται δωρεάν. Την τελευταία εβδομάδα εκδόθηκε την 21η Μαΐου αλλά και την 24η του ίδιου μήνα και μοιράστηκε πόρτα – πόρτα στους δημότες, με περιεχόμενο που αφορά στην προεκλογική εκστρατεία των δυο συνδυασμών, οι οποίοι θα είναι αντίπαλοι στον αυριανό, δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι, επιεικώς, άκρως αρνητικό για το Δημήτρη Μάρκου και το συνδυασμό του, ενώ στον αντίπαλο συνδυασμό αναφέρεται μόνο μια διαφημιστική καταχώριση με μήνυμα του επικεφαλής του.

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους δικαίωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαιωση θα ερχοταν ΑΝ ειχαν συλλαβει και αυτους που πεταγαν φειγ βολαν κατα μηκος των λεωφορων,της ΑΛΛΗΣ παραταξης ομως.Ξυπνατεεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή