Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ



 Τα Προεδρεία των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Μάρκου και τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών Βίκτωρ Άλυπο, με θέμα συζήτησης την μη εφαρμογή στην πράξη των διατάξεων του Ν. 4250/14 που αφορούν στο νέο τρόπο αξιολόγησης των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.
   Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για τις αντισυνταγματικέςδιατάξεις του παραπάνω Νόμου με την επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) που αναγκάζει τους Προϊσταμένους να αξιολογήσουν το προσωπικό υποχρεωτικά και όχι με ελεύθερη βούληση, με προκατασκευασμένα αποτελέσματα και οδηγίες, γεγονός που ακυρώνει το ίδιο το νόημα της αξιολόγησης. Με αυτό το εργαλείο της συγκριτικής «αξιολόγησης», η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθέσιμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν, η κυβέρνηση προσπαθεί με σφιχτές και γρήγορες διαδικασίες, να υλοποιήσει τις διατάξεις του Ν. 4250/14. Έτσι, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε με εγκύκλιό του ως καταληκτική ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, την 30η Ιουνίου 2014.
       Για τους λόγους αυτούς, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τον κ. Δήμαρχο να μην προχωρήσει στην έκδοση απόφασης επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, δηλαδή 25% των υπαλλήλων του Δήμου άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς, αποτρέποντας έτσι στη πράξη την εφαρμογή του συγκεκριμένου Νόμου.Παράλληλα ζητήθηκε, η έκτακτη σύγκλιση σε σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ίδιου θέματος.
      Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης επιμερισμού των ποσοστών και δεν πρόκειται να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια εφαρμογής του παραπάνω Νόμου που αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων ενώ θα θέσει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

                                       Ο Πρόεδρος                                       Ο Πρόεδρος
                           του Σωματείου Δημοτικών           του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών &
                              Υπαλλήλων Αρτέμιδος             Υπαλλήλων Δήμου Σπάτων                                                                                                                     
           
                                    Νίκος Κρέτσης                                Βασίλης Ζηλεμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου