Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στο κτήριο - κόσμημα, που ονομάζεται «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, διεξάγεται η κορυφαία και πιο σημαντική έκθεση οχημάτων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Στην έκθεση «Made By Hellas» φιλοξενούνται δεκάδες οχήματα που έχουν φτιαχτεί από ελληνικά χέρια, αλλά ποτέ δεν έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό (τουλάχιστον τα περισσότερα) λόγω της γραφειοκρατίας.

Με πρωτοβουλία του Θ. Χαραγκιώνη, όλα τα ελληνικά οχήματα-δημιουργήματα βρίσκονται σε κοινή θέα για να μπορεί ο καθένας να μάθει την ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ελάχιστοι πιστεύουν ότι μπορούμε να έχουμε βαριά βιομηχανία και να κοιτάζουμε στα μάτια τους διεθνείς παίκτες της αγοράς. Όμως, αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ανατρέξουμε σε γεγονότα, θα διαπιστώσουμε πως αν υπήρχε πέρα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και κρατική, τώρα θα γράφαμε για άλλα πράγματα. Να θυμηθούμε το εργοστάσιο της Nissan στον Βόλο, τις πρωτότυπες κατασκευές που έμειναν στα χαρτιά ή παρατημένες σε κλειστά γκαράζ, τα όνειρα που δεν προχώρησαν, γιατί δεν υπήρξε βοήθεια...

Από ηλεκτρικά μέχρι... super car
Στην έκθεση «Made By Hellas», υπάρχει το θρυλικό Pony το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει φέτος, το ηλεκτρικό Enfield E8000 που κατασκευάστηκε στη Σύρο τη δεκαετία του '70, το λεγόμενο super car Korres Project 4, τα σύγχρονα Fiat Barchetta και Audi A3 που έχουν σχεδιάσει Έλληνες (!), εκθέματα από πανεπιστήμια, το διθέσιο του Αντώνη Τζεν με τον κινητήρα των 50 κ.εκ., τα μοντέλα της Replicar Hellas, το ιδιόμορφο πλαίσιο του Δημήτρη Χατζηκακίδη κ.ά.

Πόσα οχήματα υπάρχουν
Συνολικά 59 εκθέματα μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά και να μάθουν πράγματα που σίγουρα δεν γνώριζαν, όπως τις ικανότητες των ελλήνων κατασκευαστών. Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε πως αν υπάρχει διάθεση και... τρέλα πολλά μπορούν να συμβούν. Και όλα αυτά, αρκεί να υπάρχει κρατική μέριμνα και υποστήριξη προκειμένου να πάρουν το σωστό δρόμο αυτές οι κατασκευές.
Η έκθεση Made By Hellas θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου. Το «Eλληνικό Mουσείο Aυτοκινήτου» βρίσκεται Ιουλιανού 33-35 & Γ' Σεπτεμβρίου 72-74. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-8816187.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου