Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χαμός και για τις αιτήσεις επιστροφής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναφορικά με το θέμα, που έχει ανακύψει σχετικά με την ειδική εισφορά Αλληλεγγύης ύψους 2% του άρθρου 38 του Ν. 3986/2011 καθώς και την ειδική εισφορά Αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ίδιου Νόμου και τις αιτήσεις διακοπής της παραγραφής, που σπεύδουν να υποβάλλουν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
 
Η όλη ενημέρωση έγινε από πολλούς συλλόγους εκπαιδευτικών ανεπίσημα και διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία μόλις δύο 24ωρα.
 
ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ λάθη στις παρακρατήσεις και διπλοχρεώσεις από την Εφορία.Δηλαδή, κατά την εκκαθάριση, δεν είχαν αφαιρεθεί τα ποσά που είχαν ήδη παρακρατηθεί από τους εργαζομένους μέσω της μισθοδοσίας τους.ΕΑΝ έχουν γίνει τέτοια λάθη και διπλοχρεώσεις ΤΟΤΕ πράγματι, η καταληκτική ημερομηνία – για τα ποσά που παρακρατήθηκαν το 2011 – είναι η 31-12-2013 (μετά παρέρχεται τριετία και παραγράφονται οι απαιτήσειςενάντια στο Δημόσιο).
 
 
Νομικοί σύμβουλοι δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων υποστηρίζουν πάντως πως η εισφορά αυτή είναι αντισυνταγματική, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τετελεσμένη δικαστική απόφαση.
 
 
 
Η υποβολή αίτησης διακοπής της παραγραφής μοναδικό σκοπό έχει την διασφάλιση, ότι οι αξιώσεις για επιστροφή των παρακρατηθέντων κατά το έτος 2011 δεν θα υποκύψουν στην διετή παραγραφή, που προβλέπει ο Κώδικας Περί Δικών Δημοσίου. Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί, ότι η ως άνω διεκδίκηση, η αίσια έκβαση της οποίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δεδομένη, είναι προφανώς ζήτημα προσωπικής επιλογής του κάθε εκπαιδευτικού, ο οποίος και μπορεί να επιλέξει εάν θα υποβάλλει την σχετική αίτηση ή όχι ή εάν θα διεκδικήσει ακολούθως δικαστικά την επιστροφή των παρακρατηθέντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου