Συνολικά 217 παραλίες του νομού Αττικής και των γύρω περιοχών μπήκαν φέτος στο μικροσκόπιο του ΠΑΚΟΕ, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο τα νερά στα οποία επιλέγουμε να κολυμπήσουμε είναι καθαρά, λιγότερο καθαρά ή ακόμη και απολύτως ακατάλληλα, καθώς έχουν μικροβιακό φορτίο εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, προχώρησε και το 2014, για 35η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.
Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από τις 2 έως και τις 31 Μαΐου του 2014 και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί δραματικά-σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ- ο παράγοντας της «τυχαιότητας», κάτι το οποίο συμβάλλει στην αξιοπιστία αλλά και στην ακρίβεια του αποτελέσματος. Υπενθιμίζεται ότι το ΠΑΚΟΕ διαθέτει ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήρια.
Τα αποτελέσματα
Το πριν και το αρχή και το μετά τι να σημαίνει άραγε? Σε μία μεριά είναι κατάλληλο και στην δίπλα ακατάλληλο? Στην πλαζ στο Αυλάκι από τότε που θυμάμαι είχε πάντα γαλάζια σημαία τώρα τη λέει ακατάλληλη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι είχαν βγάλει ακατάλληλο το Ζούμπερι και φέτος τον Μάιο παρά το τόσο κρύο είχε τον περισσότερο κόσμο σε όλη την ανατολική Αττική.
ΑπάντησηΔιαγραφή