Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Μαίνεται η φωτιά στη Λαυρεωτική - Τέσσερις συλλήψεις



Μάχη με τις φλόγες δίνουν μέχρι αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Δροσιά Κερατέας και η οποία εξαπλώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν μάχη σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να εμποδίσουν τις φλόγες να καταστρέψουν κι άλλες κατοικίες, ενώ διαδοχικές ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


Με το πρώτο φως της ημέρας δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει από Ιταλία, Γαλλία και Κροατία προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για σήμερα, Τρίτη, είναι αποθαρρυντικές καθώς οι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με μέσες εντάσεις στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ (55 χλμ./ώρα).




(Στις φλόγες το Θυμάρι)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στις περιοχές Συντερίνα, Αγ. Κωνσταντίνος, Παλαιά Φώκαια και Λεγραινά, με το βασικό μέτωπο να κατευθύνεται προς το Λαύριο.

Σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί σε κατοικίες στο Θυμάρι, ενώ κλειστή παραμενει η Αθηνων-Σουνίου, στο 53ο χλμ, και στα δυο ρεύματα, στο ύψος της Αναβύσσου. Παράλληλα, χωρίς ρεύμα έμειναν σπίτια στη Παλαιά Φωκαία, στα Λεγρενά και στο Θυμάρι.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου