Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα του αντιδημάρχου Σπάτων Πέτρου Πουλάκη




Τι λέει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης...
Μήνυμα στο πνεύμα της εποχής, έστειλε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, καθώς αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισης της, από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Το μήνυμα:

"Μέσα από τις οικονομικές,κοινωνικές & πολιτικές αλλαγές που βιώνει ο κόσμος σήμερα, η ανάγκη για σύγχρονη & σωστά δομημένη τοπική αυτοδιοίκηση ολοένα και αυξάνει. Πλέον έχει γίνει απαραίτητο να πέσει το βάρος στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης μέσα από δομές όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία λειτουργώντας έτσι σε δύο επίπεδα: την εργασία και την προσφορά.
Με δεδομένο όμως το κόστος που αναπάντεχα βαραίνει τελικά τον δημότη, κάθε τολμηρή ενέργεια μένει στα χαρτιά.Κάθε Δήμος πρέπει να προχωρά αργά και στοχευμένα προς τέτοιες κατευθύνσεις ώστε να μην υποχωρήσει κάτω από το βάρος των υποχρεώσεών του.Σημαντικό θα ήταν να υλοποιούνται σωστά όλες οι πηγές εσόδων χτίζοντας το μέλλον & όχι αγοράζοντας υπηρεσίες μιας χρήσης. Στόχος πάντα θα είναι να κάνουμε μικρά βήματα μπροστά, θέτοντας εφικτούς στόχους, γιατί είναι πολύ εύκολο η όλη κρίση να μας επιστρέψει στη δεκαετία του'50 με ό,τι συνεπάγεται αυτό"
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ Ι. ΠΟΥΛΑΚΗΣ

πηγή: parapolitika.gr

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι συμβατή κοινωνική πολιτική με διπλασιασμό μέχρι τετραπλασιασμό λ/σμων ύδρευσης και αύξηση δημοτικών τελών όταν επιταγές της τρόικα και τεράστιες κοστολογικές μειώσεις επιβάλλουν ουσιαστικές μειώσεις.Και είναι τελείως ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητη.Πόσο μάλλον όταν τα εισοδήματα των δημοτών έχουν υποστεί τεράστια μείωση.Τα στοιχεία δε των οικονομικών του Δήμου όπως επίσημα δημοσιεύονται στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" δείχνουν μεγάλη ταμιακή ρευστότητα που δε δικαιολογεί ούτε ταμιακά αυξήσεις ,αλλά επιβάλλει μειώσεις.Αυτό εξ άλλου έχουν κάνει πολλοί Δήμοι με ευαισυησία σε όλοκληρη τη χώρα.Φρόνιμο λοιπόν είναι να επαναθεωρηούν τα σχετικά τιμολόγια με τα σημερινά δεδομένα με γενναίες μειώσεις .Έτσι θα περιορισθούν και οι ανάγκες "κοινωνικών" δράσεων ...που θα χρηματοδοτούνται από αξήσεις τελών κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...........ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!!!! ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ;ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΚΙ ΑΠ΄ΕΞΩ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δουλεύει ο άνθρωπος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξεράσω τώρα; Δυστυχώς για μας τους υπόλοιπους, εκλέγονται αυτοί που αξίζουν σ αυτήν την άθλια και αμόρφωτη κοινωνία που ζούμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή