Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μπλόκο σε 15,7 κιλά χρυσό στο "Ελ.Βενιζέλος"



Έκπληκτοι έμειναν οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπροστά στο πολύτιμο περιεχόμενο που κρυβόταν μέσα σε συσκευασίες πασχαλινών λαμπάδων και επρόκειτο να εξαχθεί λαθραία στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, τα κουτιά τα οποία προσπάθησε να εξάγει στη Γερμανία ο άνδρας που εντοπίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», περιείχαν καθαρό χρυσό, αξίας 620 περίπου χιλιάδων ευρώ.



Αξίζει να σημειωθεί, πως η νέα υπόθεση απόπειρα εξαγωγής πολύτιμων μετάλλων που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή 26/4 και αφορά 15,7 κιλά χρυσό, είναι η τρίτη περίπτωση μέσα σε λίγες εβδομάδες η οποία δείχνει να αποτυγχάνει, με τον αριθμό άλλων ανάλογων προσπαθειών που ενδεχομένως να είχαν καλύτερη -για τον δράστη- έκβαση, να παραμένει άγνωστος.

Ο άνδρας που προσπάθησε να τα εξάγει, ως συνοδευτικά έγγραφα εμφάνιζε δύο δελτία αποστολής που κίνησαν υποψίες για την εικονικότητά τους λόγω της συσκευασίας τους.

Δημοσιεύματα, φέρουν την διακίνηση να την έκανε εταιρεία με έδρα την Κάλυμνο αλλά με τις χρυσές «λαμπάδες» να έχουν παραληφθεί από υποκατάστημα που διατηρούσε στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού.

Ο χρυσός φυσικά δεσμεύθηκε και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προερχόταν από διάφορα ενεχυροδανειστήρια στων οποίων την κατοχή περιήλθε με μη νόμιμο τρόπο, και γι' αυτό ακριβώς διακινήθηκε με εικονικά τιμολόγια.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις διωκτικές αρχές για το συγκεκριμένο περιστατικό.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου