Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για μεταφορά λυμάτων υποθαλάσσια



Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή των έργων μεταφοράς ακαθάρτων υδάτων (λυμάτων) των Δήμων Παιανίας, Κρωπίας κ.λπ. και την απόρριψή τους με υποθαλάσσια σήραγγα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του παραθεριστικού οικισμού Χαμολία της Βραυβρώνας στον Ευβοϊκό κόλπο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του, απέρριψε ως απαράδεκτους και αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στις προσφυγές που κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Κατοίκων Οικισμού Πολυτεχνείου Χαμολιά Βραυρώνας και 38 κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην σύμβαση για την προστασία της Μεσογείου Θαλάσσης, στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία. Όπως αναφέρεται στις προσφυγές, τμήμα της έκτασης που θα γίνουν τα επίμαχα έργα στην περιοχή Βραυρώνα εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATOURA 2000.

Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την απόφασή του έκρινε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν έργα εντός της περιοχής NATOURA, αλλά οι υπόγειοι αγωγοί θα διέρχονται εν μέρει από αυτήν μέχρι την ακτή, ενώ άλλες εγκαταστάσεις είναι εκτός της επίμαχης προστατευμένης περιοχής.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου