Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Υποανάπτυκτοι, οπισθοδρομικοί, πολιτικάντηδες με ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία, όσοι δεν ψήφισαν το Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία του ΚΕΛ.



DSC_0331

Υποανάπτυκτοι, οπισθοδρομικοί, πολιτικάντηδες με ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία, όσοι δεν ψήφισαν το Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία του ΚΕΛ, χαρακτηρισμούς που αποδίδει ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Χρήστος Α. Μάρκου, επικαλούμενος σκοπιμότητα, ενόψει των προκείμενων Δημοτικών εκλογών. Παράλληλα, προειδοποίησε την Αντιπολίτευση αλλά και τους τρείς Δημ. Συμβούλους της παράταξής του που διαφοροποιήθηκαν, να μην τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν, ως προεκλογικό όπλο την μη υλοποίηση του ΚΕΛ ως επιτυχία, δικαιολογώντας την ληφθείσα απόφαση, ως μικροπολιτικό τους συμφέρον, πάνω από το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.
     Οι εκλογές είναι κοντά, ο λαός και των δύο Πόλεων, γνωρίζει, καταλαβαίνει, ενημερώνεται και τέλος ψηφίζει τους αιρετούς που δίνουν προέκταση στη φωνή τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι θεσμός που πρέπει να πρυτανεύει η δημοκρατικότητα του λόγου, της έκφρασης και των αποφάσεων. Έχω την βεβαιότητα, πως οι Δημ. Σύμβουλοι, άσχετα με την ψήφο τους, ψήφισαν με γνώμονα τη συνείδηση, αλλά και το συμφέρον των πολιτών, πολιτών που με την ψήφο, τους επέλεξαν να τους αντιπροσωπεύσουν. Θεωρώ, πως τέτοιοι χαρακτηρισμοί υποβαθμίζουν τόσο τον θεσμικό ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων, όσο και των πολιτών που έχουν διαφορετική άποψη.
     Οι παρατάξεις– Υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι που θα επιλέξουν να διεκδικήσουν με την ψήφο τους την διακυβέρνηση του Δήμου, έχουν το δικαίωμα να στηρίξουν οποιαδήποτε θέση, οποιοδήποτε πολιτικό πρόγραμμα, στηριζόμενο σε επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, με γνώμονα μόνο το κοινωνικό συμφέρον και την ανάπτυξη του Δήμου. Οι δημότες, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, έχουν την ωριμότητα και την σκέψη να κρίνουν και να αποφασίσουν, ποιο πολιτικό πρόγραμμα, ποια πολιτική παράταξη και ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θα τους αντιπροσωπεύσει.

 Επισυνάπτουμε το σχετικό Δελτίο:


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 
Για το ζήτημα της αποχέτευσης.

«Απόφαση ντροπής, οπισθοδρόμησης και υπανάπτυξης»χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κύριος Χρήστος Α. Μάρκου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος το βράδυ της Δευτέρας 30-9-2013 σύμφωνα με το οποίο με ψήφους 15 ΟΧΙ και 14 ΝΑΙ απερρίφθη η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την υπογραφή  «του συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, την ΕΥΔΑΠ και τον Δήμο ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ για την επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος του Δήμου», σύμφωνο που θα έβαζε τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων που επί μια εικοσαετία ζουν με το άγχος της εκκένωσης των βόθρων και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
«…….Θλίβομαι ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Και θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί στην εν λόγω ιστορική συνεδρίαση  πρυτάνευσε ο πολιτικαντισμός, η ψευτοπεριβαλλοντική ευαισθησία και η σκοπιμότητα των επικείμενων εκλογών.

Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί κινδυνεύουν να ακυρωθούν οι μεγάλες κατακτήσεις της τριετίας. Πετύχαμε έναν μικρό βιολογικό μόνο για τα ΣΠΑΤΑ και την ΑΡΤΕΜΙΔΑ.
Με τριτοβάθμια επεξεργασία. Με θύλακα «πράσινης προστασίας των εγκαταστάσεων που θα υπογειοποιούντο». Με επαναχρησιμοποίηση του νερού για άρδευση και πυρόσβεση. Με άμεση κατασκευή των εσωτερικών δικτύων των Σπάτων και της Αρτέμιδος ύψους εκατομμυρίων ευρώ.
Και όλα αυτά με την πρόφαση της ανέφικτης λύσης της ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ που δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Ας τολμήσει η σημερινή αντιπολίτευση (με φωτεινή εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρ. Τσαντήλα) να μιλήσει προεκλογικά για λύση του αποχετευτικού. Η ληφθείσα απόφαση θα τους συνοδεύει για πολλά χρόνια. Έβαλαν το μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσο καταψήφισαν το σύμφωνο συνεργασίας, όταν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπήσουν την πόρτα των ταμείων του Δήμου και των Δημοτών.
Θλίβομαι και για  έναν επιπρόσθετο λόγο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας διαμορφώθηκε δυστυχώς και με την συμβολή τριών συμβούλων της παράταξης μας, που δυστυχώς ξέχασαν γρήγορα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμα μας. Θα μας κρίνει όλους ο λαός και η ιστορία. Εμείς θα συνεχίσουμε αδιαπραγμάτευτα τον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου……….», κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Κατά της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας για την επίλυση του αποχετευτικού ψήφισαν οι :



  1.  Μαρία Ζήση
  2.  Νικόλαος Κρόκος
  3.  Κωνσταντίνος Λιανός
  4.  Γιώργος Μπέκας
  5.  Γιώργος Κασίμης
  6.  Έμμυ Ντουρντουρέκα
  7.  Δημήτρης Μποτζιολής
  8.  Νίκος Ραφαήλ
  9.  Δημήτρης Μάρκου
  10.  Αντώνης Τούντας
  11.  Άννα Ραφτοπούλου
  12.  Δημήτρης Στάμου
  13.  Σταύρος Κατραμάδος
  14.  Ευάγγελος  Δανέζης
  15.  Σωτήρης Γιαννάτος 



Υπέρ της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας για την επίλυση του αποχετευτικού ψήφισαν οι:

  1. Χρήστος Τσαντήλας
  2. Κωνσταντίνος Γκίκας
  3. Αθανάσιος Μαργέτης
  4. Χρήστος Μάρκου
  5. Χρήστος Σερέτης
  6. Πέτρος Πουλάκης
  7. Γιώργος Γκινοσάτης
  8. Γιώργος Κουλοχέρης
  9. Παναγιώτα Μάρκου
  10.  Ευάγγελος Αποσπόρης
  11.  Αντώνης Γεωργάκης
  12.  Αφροδίτη Μαργέτη
  13.  Αλκιβιάδης Σωτηρόπουλος
  14.  Παναγιώτης Μπαλόπητος

Παρατείθεται στην συνέχεια το πλήρες κείμενο της «ιστορικής σημασίας» ομιλίας του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστου Α. Μάρκου στο  Δ.Σ. της 30ηςΣεπτεμβρίου.
«Στη διάρκεια της θητείας μιας δημοτικής αρχής σπανίζει το φαινόμενο να καλείσαι να απαντήσεις θετικά ή αρνητικά για ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΜΑ, που το βάρος της όποιας απόφασης, θα καθορίσει οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον όχι της Δημοτικής Αρχής, που καλείται να αποφασίσει, αλλά το μέλλον, την ταυτότητα και την υπόσταση της πόλης, των πολιτών μα κυρίως των ανθρώπων, που αύριο θα παραδώσουμε  όλοι μας την διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων.
(και αναφέρομαι στη νεολαία)
Αυτή η απόφαση συνηθίζεται να ονομάζεται ΙΣΤΟΡΙΚΗ.
Τέτοιες ιστορικές αποφάσεις έχουν καταγραφεί στον τόπο μας κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξηκονταετίας τρεις ή τέσσερις φορές.
*Η πρώτη κρίσιμη και καθοριστική απόφαση έβαλε την ταφόπετρα της οικιστικής ανάπτυξης της πόλης της Αρτέμιδας και αφορούσε την απόρριψη του σχεδίου πολεοδόμησης της πόλης της Λούτσας τότε σήμερα Αρτέμιδας, στην αρχή της δεκαετίας του ’60, σχέδιο μεγαλόπνοο με μοναδική αναπτυξιακή αξία, του εμπνευσμένου τότε Δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΚΑ.
*Το δεύτερο πακέτο αποφάσεων αφορούσε τους χειρισμούς της υπόθεσης του «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ» και αφορούσε αποφάσεις περισσοτέρων της μιας δημοτικών αρχών που όλες τους είχαν την ίδια συνισταμένη: ΑΡΝΗΣΗ, ΕΜΜΟΝΗ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.
*Η τρίτη «ιστορική» απόφαση αφορούσε την πολεοδόμηση των «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ», που η ανάπτυξη των όποιων δραστηριοτήτων λειτούργησαν ή και θα λειτουργήσουν στο μέλλον, έχουν τραγικές επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία των Σπάτων και της Αρτέμιδας αλλά και των γειτονικών πόλεων της ευρύτερης περιοχής.
Μία τέταρτη ισάξιας σημασίας απόφαση το έφερε η χρονική συγκυρία, να πάρει η σημερινή δημοτική αρχή.
Μια απόφαση που αφορά τις υποδομές ανάπτυξης του Δήμου μας.
Που αφορά την υγεία των κατοίκων των πόλεών μας.
Που αφορά το φυσικό περιβάλλον που μας περιβάλλει.
Είναι μια απόφαση που σχετίζεται με το αποχετευτικό ζήτημα της περιοχής, που η λύση του σέρνεται στις πλάτες της κοινωνίας είκοσι και πλέον χρόνια. 
Συγχωρέστε μου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τις όποιες προσωπικές υπερβάσεις της ροής του λόγου μου.
–Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κουκουλώνω προβλήματα ούτε να στρουθοκαμηλίζω.
–Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να λύνω εξισώσεις πολιτικού κόστους και πολιτικού οφέλους.
–Δεν μπορώ να κρατήσω ισορροπίες εξουσίας.
–Μα κυρίως δεν με ενδιαφέρει ο “θρόνος” του Δημάρχου περισσότερο από το συμφέρον του Δήμου και της κοινωνίας.
Τρία σχεδόν χρόνια τώρα, υπεύθυνα και συστηματικά ασχολούμαστε ως δημοτική αρχή με την επίλυση του αποχετευτικού.
Εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις, εξαντλήσαμε κάθε έννοια διαλόγου και διαβούλευσης.
Σήμερα θα πρέπει να αναλάβει ο κάθε ένας την προσωπική του εύθυνη.
-         Μία ευθύνη που δεν σχετίζεται με το προσωπικό του οικονομικό ή πολιτικό όφελος.
-         Μία ευθύνη που αφορά το μέλλον ενός τόπου που διαρκώς βρίσκεται θεατής των εξελίξεων.
Εμείς δεν θέλουμε τα ΣΠΑΤΑ και την ΑΡΤΕΜΙΔΑ «πειραματόζωο» στα εργαστήρια των ισχυρών οικονομικών παραγόντων.
Εμείς δεν θέλουμε τους κατοίκους μας, άφωνους χειροκροτητές στο θέατρο της μιζέριας της καθυστέρησης , της υπανάπτυξης.
Εμείς θέλουμε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων κι αυτό θα κάνουμε.
Γι’ αυτό και ψηφίζουμε σήμερα το σύμφωνο συνεργασίας για την επίλυση του «αποχετευτικού».
Με το «σύμφωνο» αυτό
–ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ τα κεκτημένα της τριετίας ήτοι:
- Τον μικρό, υπερσύγχρονο «βιολογικό» που θα εξυπηρετεί τα ΣΠΑΤΑ και την ΑΡΤΕΜΙΔΑ και όχι τους κατοίκους των 11 πόλεων του αρχικού σχεδίου.
- Την τριτοβάθμια επεξεργασία των αποβλήτων και όχι την δευτεροβάθμια της προηγούμενης πρότασης της ΕΥΔΑΠ.
- Την επαναχρησιμοποίηση του νερού επεξεργασίας μέσα από τα αρδευτικά δίκτυα που θα κατασκευάζονται ταυτόχρονα με τον «βιολογικό».
- Την οπτική αισθητική πλευρά της κατασκευής με την υπογειοποίηση της. 
–ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και όπου ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ σ’ όλες τις φάσεις μελέτης κατασκευής και λειτουργίας του έργου.
–ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ για την ακριβή θέση και έκταση του οικοπέδου αυτού καθ’ εαυτού της εγκατάστασης.
–ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ για την έκταση του δακτυλίου περιβαλλοντικής και αισθητικής προστασίας της εγκατάστασης.
–ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των ιδιοκτητών των απαλλοτριούμενων για την κατασκευή του βιολογικού εκτάσεων, των ιδιοκτητών που ζημιώθηκαν ήδη απ’ την διάχυση του ρέματος και δικαιούνται ασυζητητί αποκατάσταση, των ιδιοκτητών των εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής όσον αφορά τις μελλοντικές χρήσεις.
–ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ την άμεση χρηματοδότηση των μελετών και των κατασκευών των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των πόλεων των Σπάτων και της Αρτέμιδας.
-Μα κυρίως ως «κύριοι» του έργου θα έχουμε λόγο και απόφαση για όλα τα θέματα, που συνθέτουν την λύση του αποχετευτικού.

Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα οφείλουμε με ευθύνη και συνέπεια να σταθούμε μπροστά στο πρόβλημα και να αποφασίσουμε ανάλογα.
Ο συνδυασμός που έγινε το 2010 Δημοτική Αρχή είχε ένα προεκλογικό πρόγραμμα. Ο λαός αυτό ψήφισε και αυτό οφείλουμε κατά γράμμα να υλοποιήσουμε και το υλοποιούμε επακριβώς            με ιστορική ευθύνη
            χωρίς υστεροβουλίες και υπεκφυγές
            χωρίς προσωπικές εξαρτήσεις
με αποφασιστικότητα και σιγουριά
Λέμε   ναι στον πολιτισμό
            ναι στην ανάπτυξη
            ναι στην υγεία των κατοίκων
            ναι στην περιβαλλοντική αναβάθμιση

Κι ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πολυτικαντισμό στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, στους βόθρους, στην μιζέρια, στην υπανάπτυξη.
Η ιστορία του τόπου θα μας ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.
 πηγή:http://apopsi-news.net/

1 σχόλιο:

  1. μαλιστα...να μας πει που θελει ο Δημαρχος που μαλλον εχει βλεψεις να ειναι σκατο δημαρχος που μενει να χτισουμε το κελ διπλα του και ο αγωγος να τρεχει στην μπανιερα του και οχι στις θαλασσες της Αρτεμιδας που κανουν μπανιο τα παιδια μας.Ειναι ετσι κι αλλιως μολυσμενη ας την ξεκανουμε τελειως ε???Τελικα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!!!!!!!!!!Αυτο αποδυκνειεται τελικα!!!!ΖΗΤΩ Ο ΣΚΑΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!!!!!!!!!ΖΗΤΩΩΩΩ!!!!!Φωναζουν και τα προβατα απο κατω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή