Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αναστέλλουμε τις σχετικές διαδικασίες πρόσληψης στον δήμο Σπάτων Αρτέμιδος



Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι το συμπέρασμα που απορρέει από τα προεκτεθέντα νομικά και θεσμικά ζητήματα είναι ότι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, αυτό τις ανεργίας που μαστίζει εκατομμύρια συμπολίτες μας, αντιμετωπίζεται με προχειρότητα τόσο από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από τοαν αρμόδιο Φορέα για την προώθηση της απασχόλησης.
Είναι αδιανόητο σε μια ΚΥΑ που συνυπογράφεται από το Υπουργείο Εσωτερικών που εποπτεύει τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην λαμβάνεται υπ’ όψη το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ ως προς τις συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου.
Είναι αδιανόητο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο σχεδιάζει τα κύματα διαθεσιμότητας να μην γνωρίζει την αριθμητική ανεπάρκεια στελεχών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να επιβαρύνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την λειτουργία των ΟΤΑ. Είναι αδιανόητο το Υπουργείο Οικονομικών που επίσης συνυπογράφει την εν λόγω ΚΥΑ να μην κατανοεί ότι όπως το ίδιο έχει διαμορφώσει τα οικονομικά δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν έστω και προσωρινά την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για τα οποία μάλιστα ο ΟΑΕΔ θα λάβει σχεδόν άμεσα το 80% του προϋπολογισμού (άρθρο 8 της σχετικής ΚΥΑ). Τέλος θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο ο Εθνικός Φορέας για την προώθηση της Απασχόλησης να εκδίδει τον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος μετά την αποστολή των ανέργων προς τοποθέτηση στους ΟΤΑ και σ’ αυτόν να αντιμετωπίζει τους ΟΤΑ ως ιδιώτες!
Η αντιμετώπιση αυτή και η μετάθεση της επίλυσης όλων αυτών των ζητημάτων προς επίλυση στους ΟΤΑ εν τω μέσω νομοθετικού κενού δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα παρά τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που υποφέρουν από την παρατεταμένη ύφεση και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και τον διασυρμό για άλλη μια φορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία θα κληθεί να καλύψει την προχειρότητα του σχεδιασμού και την ανεπάρκεια των Κεντρικών Φορέων.
Ολοκληρώνοντας εμμένουμε στην αρχική μας θέση πως ο Δήμος ως επιβλέπων φορέας πρέπει να είναι υπεύθυνος μόνο για την απασχόληση και την πιστοποίηση της απασχόλησης των ανέργων μέσω των τηρουμένων παρουσιολογίων και όχι για την καταβολή του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου και εργοδότη).
Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να επανεξετάσουμε την συμμετοχή μας μετά την επίλυση των ως άνω αναφερθέντων νομικών ζητημάτων και έως τότε σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλουμε τις σχετικές διαδικασίες πρόσληψης των επιτυχόντων ανέργων της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ Νο 4/2013 και 5/2013 για την «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα».
http://notisart.wix.com

12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αθήνα, 15 Μαΐου 2013
      Αριθμ. Πρωτ.: 454

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του Νόμου 4152/2013-Μνημονίου IV «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των Νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» και τους πανηγυρισμούς ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) για την αποδοχή της τροπολογίας του, σύμφωνα με την οποία ΑΝΕΡΓΟΙ θα μπορούν να προσλαμβάνονται για λίγους μήνες από τους Δήμους με μισθό μόλις 427,00 ευρώ για όσους είναι κάτω από 25 ετών και 490,00 ευρώ για τους μεγαλύτερους, επισημαίνουμε τα πιο κάτω:

      1. Επιβεβαιώνεται η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης για την επιβολή κυρίως στους Δήμους των πιο ακραίων ελαστικών σχέσεων εργασίας με την αποδοχή και την συμμετοχή και της πλειοψηφίας των αιρετών, κυρίως της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούνται καθημερινά στη λειτουργία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τις ελλείψεις προσωπικού.

      2. Ο χορηγούμενος μισθός στους νέους «ομήρους» είναι κατά 100,00 ευρώ χαμηλότερος από τον κατώτερο μνημονιακό μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας τις συνθήκες περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού τους επόμενους μήνες και όταν η τρόικα το αποφασίσει.

      3. Η ρύθμιση κοροϊδία δίνει τη δυνατότητα «για προσλήψεις κάποιων ανέργων» με άγνωστες διαδικασίες και κριτήρια για τους πολίτες, γνωστές όμως για τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες καθώς οι προσλήψεις αυτές περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν.2190/1994 (Α.Σ.Ε.Π.).
      Με αποδοχές 400,00 ευρώ και κάτω, πλέον οι Έλληνες άνεργοι πρέπει να πανηγυρίζουν καθώς το όραμα του πρώην Πρωθυπουργού να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια, διευρύνθηκε με την τροπολογία Βενιζέλου: ένας εργαζόμενος με 490,00 ευρώ μισθό το μήνα.

      4. Η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία των τριών κυβερνητικών συνεταίρων μπορεί να είναι η εργασία χωρίς μισθό απλώς και μόνο για να έχουν οι άνεργοι με κάτι να απασχολούνται. Ίσως να το βαπτίσουν και κοινωνική προσφορά, για να μην αυτοκτονούν ή να μην πέφτουν σε κατάθλιψη οι άνεργοι. Ίσως σε μία πιο προωθημένη εκδοχή, οι εργοδότες να ζητούν στο μέλλον από τους εργαζόμενους να πληρώνουν για να δουλέψουν.

      Συνάδελφοι,

      Επειδή όλα τα πιο πάνω δεν είναι πλέον ούτε προβλέψεις αλλά ούτε και αστεϊσμοί είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική που ακολουθείται στο ανθρώπινο δυναμικό κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μόνο στόχο τη διάλυση των υπηρεσιών της, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την επιβολή σχέσεων εργασίας Μεσαίωνα με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και όλα αυτά στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας, επαναφέροντας στην επιφάνεια ένα άθλιο πολιτικό σύστημα που μας γυρνά σε εποχές φαυλότητας, αναξιοκρατίας και νοοτροπίες που μας έφτασαν μέχρι σήμερα εδώ.
      Οι άνεργοι εμπαίζονται, καμία «δεξιότητα» δεν θα αποκτήσουν, ενώ το μέλλον τους θα παραμείνει ζοφερό. Με τη λίγων μηνών απασχόλησή τους ούτε οι άνεργοι, ούτε η Ελληνική κοινωνία μπορούν πλέον να εξαπατηθούν από τις πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικα.
      Δικό μας πλέον καθήκον δεν είναι μόνο η καταγγελία αυτών των νομοθετικών πρωτοβουλιών που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, αλλά η καθημερινή μας πάλη με μεγαλύτερη ένταση, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που οδηγούν όλους τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχεια.

      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
      Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

      Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
      Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

      Διαγραφή
  2. Κοροϊδία Κυβέρνησης και Δήμων προς τους ανέργους! Οι Δήμοι ήθελαν προεκλογικές προσλήψεις και η Κυβέρνηση απάντησε ουσιαστικά, δια της πλαγία οδού, μόνο αυτοί οι Δήμοι που έχουν οικονομική άνεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα παρακαλούσα τις αναδημοσιεύσεις να αναγράφετε την πηγή. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο,μας ξέφυγε στη συγκεκριμένη ανάρτηση.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα άνθρωπε μου να αγιάσει το στόμα σου,σα δε ντρέπονται λίγο.Ας τα ακούσουν και λίγο χοντρά μπας και καταλάβουν τίποτα αλλά όλα γίνονται για την κινητοτκότητα και την διαθεσιμότητα όπως διάβασα πριν κανά δύο μέρες σε ένα άλλο site .

      Διαγραφή
    2. Το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε λόγω υβριστικών σχολίων.

      Διαγραφή
    3. Άρτεμις , καλά έκανες αλλά ο άνθρωπος αγανάκτισε ,δεν είδα να είναι επαγγελματίας του είδους, υβριστής.
      Δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά αν δεν τους τα πει κανείς χύμα και τσουβαλάτα .
      Μπορούσες να σβήσεις απλά τις κακές λεξούλες και όχι όλο το σχόλιο.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  5. Ψεύτες !
    Οι Δήμοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα των πενταμήνων και οι συνδικαλιστές δεν αφήνουν να γίνουν οι προσλήψεις γιατί έχουν γίνει παραμάγαζο των Δήμων και του ΟΑΕΔ.
    Οι αριστεροί παντώς είδους κρίνουν τις εξελίξεις στους Δήμους και το όλο θέμα αφορά την κινητικότητα και διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους.Γι αυτό δεν κάνουν τις προσλήψεις σε όσους και όσες πέτυχαν στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ.
    Αυτά να τα αφήσουν και να τα λένε εκεί που τους παίρνει .
    Θα τρίβουν τα μάτια τους στις εκλογές είτε δημοτικές είτε ευρωεκλογές είτε εθνικές.
    Μόνο οι ψήφοι στη Χρυσή αυγή από τους ανέργους θα την ανεβάσει στα ύψη και ας ειναι και ναζιστική και ότι σκατά άλλο λένε ότι είναι .
    Από αντίδραση και μόνο ,συμφωνώ με τον/την Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2014 - 5:27 μ.μ.
    Η δημοκρατικότητα όλων σκοντάφτει πάντα στο συμφέρον τους και δεν προσλαμβάνουν ανθρώπους αξιολογότατους με οικογένειες ή χωρίς οικογένειες για πέντε μήνες με το τρομερό ποσό απολαβής των 490 ευρώ.
    Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή