Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Κατεδαφίσεις και λιποθυμίες«Μπαρούτι» μύριζε από το πρωί στην περιοχή του Μενιδίου, όπου συνεργεία του δήμου, παρουσία εισαγγελέα, έσπευσαν με μπουλντόζες, προκειμένου να κατεδαφίσουν αυθαίρετες κατοικίες. 

Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων κτισμάτων παρακολουθούσαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά λιποθυμιών.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά από το υπό κατεδάφιση σπίτι της, σε κατάσταση αμόκ, φώναζε προς τους υπαλλήλους του δήμου: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ, δεν το κουνάω από εδώ».Οι κατεδαφίσεις συνεχίστηκαν, με την παρουσία των δυνάμεων ΜΑΤ να είναι ιδιαίτερα έντονη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περί τις 13.30.

Τα συνεργεία, συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έφθασαν στο σημείο επί της οδού Κύπρου, πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αχαρνών, λίγο μετά τις 08.30. Οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι για την ημέρα κατεδάφισης.


Παρόμοιο ήταν το σκηνικό προ μηνών, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν τα συνεργεία προχώρησαν και πάλι σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Τότε κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου