Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κ.Υ. Μαρκοπούλου: «Γυμνό» στην 24ωρη εφημερία!

ky marko gimno2
Μπορεί ο αρχικός στόχος να επιτεύχθηκε και το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου να ορίστηκε ως 24ωρης νοσηλείας για την περιοχή των Μεσογείων όμως τα προβλήματα και οι ελλείψεις παραμένουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό θέμα για την εύρυθμη λειτουργία του.
Στο πλαίσιο λοιπόν ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σπύρος Σερλεμές και ο αναπληρωτής Συντονιστής Διευθυντής Γιάννης Δακορώνιας, πραγματοποίησαν επισκέψεις στα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η ποσοτική και ποιοτική προσφορά του Κ.Υ. Μαρκοπούλου, είναι υπερδιπλάσια όλων των άλλων Κ.Υ. της Αττικής.
Από τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση αφού τα στελέχη του Κ.Υ. έκαναν σαφές ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν έχουν πλήρη δυνατότητα σε αυτήν.
Στο πρόβλημα αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη η απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ και το νέο πλαφόν συνταγογράφησης που αντικατοπτρίζει τα περσινά νούμερα μείον είκοσι τοις εκατό (-20%), καθώς οι ειδικευόμενοι ιατροί, που καλούνται συχνά να καλύψουν εφημερίες δίχως κάποιον ειδικευμένο ιατρό (λόγω ελλείψεων), δεν μπορούν να συνταγογραφούν πλήρως και επαρκώς τους ασφαλισμένους, οι οποίοι με κάθε τρόπο προσέρχονται στο Κέντρο και ικετεύουν ή απαιτούν την ζωτικής σημασίας γι' αυτούς συνταγογράφηση.
ky marko gimno1
Όπως αναφέρθηκε στις ενημερώσεις οι πέντε διαθέσιμοι ειδικευμένοι ιατροί, Παθολόγοι/Γενικής Ιατρικής οφείλουν να εξυπηρετούν:
• την 24ωρη εφημερία,
• το ιατρείο Α' βοηθειών,
• τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους μαθητές (πιστοποιητικά υγείας),
• τη συνταγογράφηση χρονίων νοσημάτων,
• τρία ειδικά ιατρεία (Διαβητολογικό, ιατρείο καπνίσματος, υπερτασιολογικό),
• ένα πλήθος ασθενών,
• την έκδοση πιστοποιητικών υγείας για εργαζομένους, αθλούμενους κ.ά.
Την κατάσταση επιβαρύνουν σαφώς τα ρεπό, οι κανονικές άδειες, οι αναρρωτικές άδειες, τα ΚΑΠΗ, τυχαία γεγονότα απουσίας προσωπικού και η τρίμηνη απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα έγινε αναφορά και στις ελλείψεις που αφορούν ακόμη και διοικητικούς υπαλλήλους αλλά και καθαρίστριες.
Δεν είναι πλέον δυνατή ούτε η συντήρηση αφού ο συντηρητής συνταξιοδοτήθηκε και δεν υπάρχει αντικαταστάτης!
Όπως είναι φυσικό η κατάσταση αυτή δημιουργεί αντεγκλήσεις και εκνευρισμούς με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, ο Συντονιστής Διευθυντής Σπύρος Σερλεμές, να «γίνεται άδικα δέκτης απειλών, επιθετικότητας, αντεγκλήσεων, αναφορών, εκδικητικής συμπεριφοράς, παραπόνων, πικρίας και απελπισίας των ασθενών, σε καθημερινή βάση»!
notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου