Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΝΤΑΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ 40 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ



Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν περίπου 40 αυτοκίνητα συνέβη στις 10.20 το πρωί στην Εγνατία Οδό, ένα χιλιόμετρο από τον κόμβο μεταξύ Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από καραμπόλα στην Εγνατία ΟδόΣτο ύψος του χωριού Μέση δεκάδες αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα λόγω έργων που γίνονται στο σημείο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μια νταλίκα προσέκρουσε στα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα και να σημειωθεί έκρηξη. 

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση της φωτιάς και τον απεγκλωβισμό των οδηγών. Φωτιά είχε πάρει η νταλίκα που προκάλεσε το ατύχημα, καθώς και ένα ακόμα ΙΧ, ο οδηγός του οποίου ανασύρθηκε νεκρός.

O διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος Χρύσανθος Αθανασόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ, αναφέρθηκε σε «φοβερή καραμπόλα» και «μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 οχήματα, μεταξύ των οποίων 3 νταλίκες. Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για 2 καμένα ολοσχερώς οχήματα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα.



Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 νεκρούς (2 γυναίκες και 2 άνδρες) και περισσότερους από 20 τραυματίες (οι 10 σοβαρά), οι οποίοι ήδη έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Λόγω του δυστυχήματος έχουν κλείσει και τα δυο ρεύματα της Εγνατίας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης.

Συνελήφθη ο οδηγός
Συνελήφθη ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε τη φονική καραμπόλα. 

Όπως διαπιστώθηκε, στην πορεία που ακολούθησε η νταλίκα δεν υπάρχει ίχνος φρεναρίσματος, με τον οδηγό να υποστηρίζει ότι λόγω υπερθέρμανσης τα φρένα του δεν έπιασαν και προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα οχήματα.






















Πηγή φωτό-βίντεο: alexandreia-gidas.gr, 24oresimathia.gr, seleo.gr, laikoyra.gr, thestival.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου