Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αδιάκοπα συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σπάτων.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 16/10/2014, συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, αποτελούμενη από
τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την Υγεία, Παναγιώτη Λάμπρου, το Δημοτικό σύμβουλο Σωτήριο Γιαννάτο, τη Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων Ελένη Φράγκου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος Νικόλαο Μιχαηλίδη με τον Διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Σταύρο Πεντέα, που είναι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό , συντονισμό εποπτεία και έλεγχο της λειτουργίας όλων των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία , πρώην Ιατροκοινωνικά Κέντρα, Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας κ.λ.π.) στην Αττική..
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Σπάτων, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα στο τομέα της υγείας στην περιοχή μας.
Κατατέθηκαν εγγράφως, οι προτάσεις του Δήμου μας, για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΥ Σπάτων και των υποδομών Υγείας στον Δήμο μας, όπως και αιτήματα Φορέων της πόλης μας σχετιζόμενα με τις αρμοδιότητες της Α΄ΥΠΕ Αττικής.
Ο Διοικητής της Α΄ΥΠΕ δεσμεύτηκε ότι το ΚΥ Σπάτων όχι μόνο δεν θα κλείσει , αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα σαν πρώτο βήμα, στέλνοντας 4 γιατρούς (ένας εκ των οποίων παιδίατρος) θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του. Επίσης μετά από αίτημά μας για να ενισχυθεί το ΚΥ Σπάτων και με δύο (2) ειδικευόμενους ιατρούς , δεσμεύτηκε να παρέμβει για το, όσο το δυνατόν, καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου