Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μεταφορά μαθητών: Υπόσχεση Δούρου για… κοινούς αγώνες!

metaf dour perif

Η… γεύση της συνεδρίασης δεν ήταν η αναμενόμενη για τους γονείς οι οποίοι είχαν… επενδύσει πάρα πολλά στην παρουσία της Ρένας Δούρου και της παράταξης στην αρχή της Περιφέρειας.
Η περιφερειάρχης απλά κάλεσε όλους τους γονείς να αγωνιστούν για να αλλάξουν όλοι μαζί «το στρεβλό και άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο».
Και μέχρι τότε θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον υπάρχοντα νόμο όσο κι αν αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

«Οι Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να δράσουν μέσα στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001 του Ιουνίου 2013. Μια ΚΥΑ που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αυτή που υποτάσσει το δικαίωμα της ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών στο σχολείο στην ανάγκη των οικονομιών. Της περικοπής δηλαδή των δαπανών, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της η κ. Δούρου.
Βέβαια για να φανεί η παρέμβαση της νέας περιφερειακής αρχής η κ. Δούρου υποστήριξε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάστηκε να αποδεχθεί τροπολογίες «αντιλαμβανόμενο τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε η μεγάλη μείωση των δρομολογίων στην περίπτωση της πλήρους εφαρμογής της ΚΥΑ του 2013, είναι προσωρινές λύσεις για τη φετινή χρονιά».
Και χωρίς να κάνει αναφορά σε κάτι πιο συγκεκριμένο δεσμεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου φέτος οι σχολικές αίθουσες να μην έχουν απόντες και «απούσα να είναι μόνον η μνημονιακή πολιτική».
notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου