Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

SOS ανοικτά της Κέρκυρας ΦΩΤΙΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ "NORMAN ATLANTIC" ΜΕ 466 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣΠυρκαγιά εκδηλώθηκε στο επιβατηγό «Norman Atlantic» περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα, αρκετή ώρα αφότου το πλοίο σάλπαρε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Στο ιταλικό πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 411 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα ενώ μεταφέρονταν συνολικά  222 οχήματα.Στο σκάφος σήμανε συναγερμός και το πλήρωμα ξεκίνησε διαδικασίες εκκένωσης. Μέχρι τώρα η εκκένωση συνεχίζεται κανονικά. Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες του «Νorman Αtlantic». Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο ένα C-130 και πέντε ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης σπεύδουν ένα πλοίο των Μινωικών Γραμμών για να παραλάβει τους επιβάτες και πλωτά του Λιμενικού. 

Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς γίνονται από το πλήρωμα με τα ιδία μέσα του πλοίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου. 

Οι Έλληνες επιβάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα με πλοίο της ΑΝΕΚ Lines, ωστόσο το ιταλικό φέρι ήταν αυτό που ανέλαβε να τους μεταφέρει.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου