Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΚΕΛ : Δεν θα κάνουν ότι θέλουν αυτοί που δεν μας υπολογίζουνΔημήτρης Μάρκου


Φαίνεται ότι μας αγνοούν, βλέπουν το συμφέρον μόνο των «αδικημένων» προαστίων του Πειραιά και μας θεωρούν προνομιούχους. Έτσι αποφασίζουν χωρίς εμάς για το που θα κατασκευάσουν το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων και για την εκβολή του αγωγού του. Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου παρευρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης στη συζήτηση για το αποχετευτικό της Παλλήνης.

Ακούστε το παρακάτω ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του κ.
Γκοτσόπουλου ο οποίος εξέφρασε και την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το αποχετευτικό της Παλλήνης αλλά και για τους υπόλοιπους Δήμους, μεταξύ των οποίων και για το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.· Είναι μήπως προνομιούχοι όσοι πλήττονται από την ηχορύπανση, τα βαρέα μέταλλα που αναπνέουν; Ή μήπως όταν ζουν κάτω από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ραντάρ του αεροδρομίου; Περίπου 30 μελέτες έχουν εκπονηθεί από επιστήμονες οι οποίες είναι εισηγμένες στο Internet. Σύμφωνα με μελέτη της πολωνικής κυβέρνησης, που παρακολούθησε επί 15 χρόνια τα ιατρικά ιστορικά δείγματος 100.000 στρατιωτικών που εργάστηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα της ζωής τους σε ραντάρ ή κοντά σε ραντάρ, σε αεροδρόμια ή σε στρατόπεδα, η μακροχρόνια έκθεση σε τέτοιου είδους και τέτοιου μεγέθους ακτινοβολίες βρέθηκε ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκινοπαθειών ως και 1.390% στις λευχαιμίες και ως 500% στους καρκίνους του εγκεφάλου. Επίσης μελέτη της λετονικής κυβέρνησης αναφέρει προβλήματα διανοητικής και σωματικής καθυστέρησης σε παιδιά που ζούσαν σε απόσταση 3,7 χιλιομέτρων από το χωριό Σκρούντα, όπου ήταν εγκατεστημένο ρωσικό ραντάρ.

· Είναι μήπως προνομιούχοι οι χιλιάδες δημότες - ιδιοκτήτες της έκτασης των 17.000 στρεμμάτων που αποτελεί την Ζώνη Περιορισμένης Ανάπτυξης του Αεροδρομίου, οι οποίοι θεωρούνται ιδιοκτήτες της γης αυτής μόνο για φορολογικούς σκοπούς πληρώνοντας φόρους μεταβίβασης και ΕΝΦΙΑ ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν δικαίωμα να αναπτύξουν οποιαδήποτε δραστηριότητα έστω και στην πιο ήπια μορφή;

· Είναι μήπως προνομιούχοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και καλλιεργητές αγροτεμαχίων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας που βλέπουν να θυσιάζουν το μόχθο και τις περιουσίες τους, αφού καταστρέφονται 1.100 στρέμματα καλλιεργειών κάθε φορά που έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της εκτροπής του Ποδονίφτη προς το Ρέμα Ραφήνας, χωρίς να φρόντισε κανείς για έργα διευθέτησης; Αυτή είναι άλλη μια θυσία των «προνομιούχων» της Ανατολικής Αττικής για χάρη του μεγάλου έργου «Λεωφόρος Ελευσίνας –Σταυρού -Α/Δ Σπάτων και Δυτικής Περιφερειακής Λεωφ. Υμηττού» που εξυπηρετείται όλη η χώρα.

· Είναι μήπως προνομιούχος ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος επειδή σύμφωνα με την αποικιοκρατική σύμβαση του 1995 δεν εισπράττει δημοτικά τέλη ούτε αντισταθμιστικά τέλη όχλησης ή εγγύτητας;

· Είναι μήπως προνομιούχος ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος που ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου ως θιγόμενος Δήμος δικαιούταν μέρος από το 10% της μελλοντικής εκμετάλλευσης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό τον πέταξαν εκτός των αντισταθμιστικών οφελών;

Αρκετές θυσίες έχει κάνει ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος για να εξυπηρετήσει το Λεκανοπέδιο και τη χώρα ολόκληρη. Θα πρέπει μήπως ο Δήμος μας με την ίδια λογική, να απαγορεύσει τη χρήση του αεροδρομίου και άλλων μεγάλων έργων κοινωφελούς σημασίας (πχ. Αττική Οδός), που βρίσκονται εντός των ορίων του, στους κατοίκους του Πειραιά ή μήπως πρέπει να χτίσει φράγματα για να αποτρέψει τα νερά που έρχονται από τα βορειοανατολικά προάστια; Σ΄ αυτόν λοιπόν τον «προνομιούχο» Δήμο το μόνο που έχει απομείνει για αξιοποίηση είναι η παραλία και η θάλασσα.

Θέλω λοιπόν ως Δήμαρχος αυτού του Δήμου να πω στον κ. Γκοτζόπουλο ότι οι απολυταρχικού τύπου δηλώσεις όπως «αμέσως μετά τις εκλογές εμείς θα προχωρήσουμε ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε και με συγκεκριμένους συμπολίτες μας που πιθανά αντιδράσουν», δεν πρόκειται να περάσουν γιατί οι «συγκεκριμένοι συμπολίτες» όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλεί αποτελούν τουλάχιστον το 61% των κατοίκων που μας έδωσαν νωπή λαϊκή εντολή να προασπιστούμε το τελευταίο αγαθό που απέμεινε σ΄ αυτήν την πόλη, το οποίο είναι να μπορούνε να κολυμπάνε σε μια καθαρή θάλασσα. Ας είναι λοιπόν λιγότερο προκλητικές τέτοιου είδους δηλώσεις γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και πρόκειται να αντιδράσουμε πολύ πιο δυναμικά απ΄ όσο κάποιοι φαντάζονται.

Δημήτρης Μάρκου


Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος

1 σχόλιο:

  1. Γιαννάτος Σωτήρης,εντεταλμένος Δημοτ.Σύμβουλος για τον Βιολογικό του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος19 Ιανουαρίου 2015 - 2:28 μ.μ.

    Ακριβώς Δήμαρχε η σωστή και λογική θέση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή