Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ανώτατες τιμές ειδών σε κυλικεία-αναψυκτήρια

  

Από το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 3/30-08-2012  καθορίζονται οι ανώτατες τιμές των ειδών που προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα και λοιπούς πωλητές) που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων σημείων όπως:

 

 

Αεροδρόμια - Αθλητικοί χώροι - Αρχαιολογικοί χώροι - Επιβατηγά πλοία - Κινηματογράφοι & Θέατρα - Δικαστήρια - Νοσοκομεία - Κλινικές - Σταθμοί Υπεραστικών λεωφορείων - Ιδρύματα ΑΕΙ & ΤΕΙ
Είδη Ανώτατες τιμές πώλησης (σε ευρώ με ΦΠΑ)
α) Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500ml εγχώριο ή μη μέχρι 0,35€
β) Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750ml εγχώριο ή μη μέχρι 0,50€
γ)Τοστ με ζαμπόν και τυρί ψημένο ή άψητο μέχρι 1,35€
δ) Σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί ψημένο ή άψητο μέχρι 1,35€
ε) Τοστ με τυρί ψημένο ή άψητο μέχρι 1,15€
στ) Σάντουιτς με τυρί ψημένο ή άψητο μέχρι 1,15€
ζ) Καφές ρόφημα ελληνικός μονός μέχρι 1,20€
η) Καφές ρόφημα γαλλικός φίλτρου μονός μέχρι 1,20€
θ) Καφές ρόφημα εσπρέσο μονός μέχρι 1,35€
ι) Καφές ρόφημα στιγμιαίος (νεσκαφέ, φραπέ κλπ) μονός μέχρι 1,20€
ια) Τσάι ρόφημα (ζεστό ή κρύο) μέχρι 1,20€
Επί των ως άνω ρυθμίσεων θεσπίζονται επιπρόσθετα και τα ακόλουθα:
α) Οι ανώτατες τιμές διάθεσης αφορούν πελάτες όρθιους και όχι καθήμενους προς τους οποίους παρέχονται υπηρεσίες (παραγγελίες για σερβίρισμα από σερβιτόρους).
β) Προκειμένου για τα επιβατικά πλοία πάσης φύσεως ( οχηματαγωγών ή μη) που εκτελούν αποκλειστικά και μόνο πλόες εσωτερικών γραμμών, στα οποία κατά τις διατάξεις των Π.Δ.101/95 & 381/96 διαθέτονται μέχρι δύο (2) θέσεις επιβατών, ήτοι η «Διακεκριμένη» και η «Οικονομική», οι ως άνω διατάξεις εφαρμόζονται και για τις δύο θέσεις.
γ) Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των επιχειρήσεων και ειδικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου στα επιβατικά πλοία και αεροδρόμια είναι υποχρεωτική:
-Η κατοχή και διάθεση στον καταναλωτή εμφιαλωμένου νερού σε συσκευασία 500ml και 750ml.
-Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση για τον καταναλωτή των τοστ με ζαμπόν και τυρί, τοστ με τυρί, σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί και σάντουιτς με τυρί. Η υποχρέωση αυτή συνδέεται ευθέως με την επιλογή των υπόχρεων για παρασκευή κατοχή και διάθεση ενός εκ των δύο ειδών (τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί) ή και των δύο αυτών ειδών, καθώς για παρασκευή, κατοχή και διάθεση ενός εκ των δύο ειδών (τοστ με τυρι ή σάντουιτς με τυρί) ή και των δυο αυτών ειδών.
-Η παρασκευή , κατοχή και διάθεση για τον καταναλωτή του ροφήματος καφέ «εσπρέσσο». Η υποχρέωση αυτή ισχύει εφόσον οι υπόχρεοι διαθέτουν το σχετικό με την παρασκευή του εν λόγω καφέ μηχάνημα.
δ) Η τοποθέτηση τιμοκαταλόγου σε όλους τους χώρους διάθεσης των ως άνω ειδών, ορατό από τους πελάτες, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται στην ελληνική και αγγλική τα εξής:
- Η ένδειξη «ΓΙΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ, ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΪ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ – FOR CUSTOMERS THAT ARE NOT SEATED BOTTLED WATER, SANDWICHES, TOASTS, COFFEE AND TEA ARE AVAILABLE AT REGULATED PRICES».
- Tα είδη με τις αντίστοιχες τιμές διάθεσής τους.
Οι τιμές στα κυλικεία των σχολείων
Επίσης καθορίζονται οι ανώτατες τιμές των ειδών που διατίθενται από τις επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κλπ) που δραστηριοποιούνται εντός των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών).
Είδη Ανώτατες τιμές πώλησης (σε ευρώ με ΦΠΑ)
α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό μέχρι 1,00€ με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας,μαργαρίνης και άλλων)
β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό μέχρι 1,25€ με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων)
γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική μέχρι 0,40€ συσκευασία 50γραμμαρίων τουλάχιστον.
δ) Τυρόπιτα – σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι μέχρι 1,00€ βάρους 180γραμμαρίων τουλάχιστον.
ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml μέχρι 0,35€
ζ) Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς μέχρι 0,90€ πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 330ml τουλάχιστον.
Επί των ρυθμίσεων των ως άνω θεσπίζονται επιπρόσθετα και τα ακόλουθα:
α) Απαγορεύεται η διάθεση στους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων ροφημάτων καφέδων. Τα είδη αυτά προορίζονται μόνο για το διδακτικό προσωπικό των σχολείων.
β) Στους χώρους που θα διατίθενται τα ως άνω είδη τοποθετούνται υποχρεωτικά τιμοκατάλογος ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου στον οποίο με κεφαλαία και έντονα γράμματα αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα τα εξής:
Η ένδειξη: «ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ, ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ» Τα είδη με τις αντίστοιχες τιμές διάθεσής τους.
γ) Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση των ως άνω ειδών είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες λειτουργίας των πωλητών που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων των παραπάνω δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η εν λόγω υποχρέωση δεν αναιρεί το δικαίωμα στον υπόχρεο να επιλέγει ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί – σάντουιτς με τυρί» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο και ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί και γαλοπούλα – σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα» της διάθεσης ενός εξ αυτών ή και των δύο.
δ) Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικές φιάλες και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου