Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μακελειό στον Μαραθώνειο



Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν με 10 δευτερόλεπτα διαφορά ο ένας από τον άλλο κοντά στη γραμμή τερματισμού του ετήσιου μαραθωνίου της Βοστώνης. Ένας τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μακρύτερα, μπροστά από την βιβλιοθήκη JFK, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal» τουλάχιστον πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν και απενεργοποιήθηκαν από ομάδα πυροτεχνουργών.


Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ένας από τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγη είχε τοποθετηθεί μέσα σε μεταλλικό κάδο απορριμμάτων. Πλέον το ενδιαφέρον των αρχών εστιάζεται στην ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης, Έντουαρντ Ντέιβις, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ή πληροφορία στις μυστικές υπηρεσίες για ενδεχόμενο «χτύπημα» στη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους τρεις και σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση της αστυνομίας από τα κεντρικά της Βοστώνης δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για τις επιθέσεις. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNΝ, το οποίο επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, 144 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Από αυτούς 25 με 30 έχουν υποστεί ακρωτηριασμό λόγω των εκρήξεων, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες με εγκαύματα.
 Το κέντρο της Βοστώνης έχει αποκλειστεί, ωστόσο τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον αποκατασταθεί μετά την απόφαση των Αρχών να τα θέσουν εκτός λειτουργίας, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη πυροδότηση κάποιου κρυμμένου εκρηκτικού μηχανισμού. Η απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο της πόλης συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Έντουαρντ Ντέιβις, σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά τις 03.40 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ο τόπος της τραγωδίας αποτελεί «σκηνή εγκλήματος» και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δεν διαθέτει την κατάλληλη διαπίστευση. Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του και να αναφέρει οποιαδήποτε περίεργη δραστηριότητα ή «ύποπτα δέματα» πέσουν στην αντίληψή του, ενώ ενημέρωσε πως πλέον επικεφαλής των ερευνών είναι το FBI.
 Νεκρό ένα 8χρονο αγόρι

Από τις εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ένα 8χρονο αγόρι, ωστόσο οι Αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός τους να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


(Σοκαρισμένοι οι συμμετέχοντες)


(Τραυματισμένοι αθλητές και θεατές πεσμένοι στο έδαφος)


(Μεταφορά τραυματία με τη βοήθεια αστυνομικών και απλών πολιτών)


(Οδύνη για την τραγωδία)

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών, με το CNN να αναφέρει πως 144 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τραύματα στα κατά τόπους νοσοκομεία. Από αυτούς οι 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα τόσο το Reuters όσο και το Associated Press μεταδίδουν ότι πάνω από 100 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


(Πεσμένος αθλητής στο έδαφος λίγο μετά την έκρηξη)


(Τρόμος ανάμεσα στους θεατές)


(Λιποθυμίες μετά τις εκρήξεις)


(Μεταφορά τραυματιών στα κατά τόπους νοσοκομεία)

Πηγές από παιδιατρικά νοσοκομεία που επικαλείται η εφημερίδα «Boston Globe», αναφέρουν ότι τουλάχιστον οκτώ παιδιά, συμπεριλαμβανομένων ενός 9χρονου κοριτσιού και τριών αγοριών, ηλικίας 7, 12, 2 ετών, βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.
πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου