Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μισθώνουμε γραφεία στα Σπάτα σε τιμές Πλ. Συντάγματος!


Σημαντικές ανατροπές, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουμε στην αγορά ενοικίων στις περιοχές της Αττικής. Αυτό έδειξε η μελέτη που διεξήγαγε η εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων GLP Values Α.Ε. Σύμφωνα με την εταιρεία οι μειώσεις των ενοικίων σε γραφεία και καταστήματα κυμάνθηκαν από 28% έως 68%.
Παρόλα αυτά 
ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας λειτουργεί με δικούς του κανόνες και τη δική του λογική. Μισθώνει ακίνητο με αντικειμενική αξία που πλησιάζει τα 2.000.000€ στην εξωφρενική τιμή των 14.000€/μήνα αντί των 8.000-9.000€/μήνα που θα έπρεπε τελικά να μισθωθεί με βάση την εγκύκλιο 49/26-11-2012 του Υπουργείου Εσωτερικών της Διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ σε συνδυασμό με την
παρακάτω εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών:


Έτσι λοιπόν προχώρησαν στη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου σε τιμή που αντιστοιχεί σε 10€/τ.μ. Σήμερα οι τιμές των γραφείων(διαμορφωμένων και έτοιμων προς χρήση) σύμφωνα με τη μελέτη της GLP Values Α.Ε. είναι οι παρακάτω:


Ενοίκια γραφείων

          2009          2013
(ευρώ, ανά τ.μ., μηνιαίως) ΚατώτερηΑνώτερηΚατώτερηΑνώτερη
Αθήνα (Περιοχή Συντάγματος)1723712
Λ.Κηφισίας (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά)1926914
Λ.Μεσογείων16206,510
Λ.Συγγρού1723711
Εθνική Οδός152059
Μισθώνουμε δηλαδή γραφεία στα Σπάτα σε τιμές Πλατείας Συντάγματος και Λ. Κηφισίας!!!!!!!!!!! 
Πληρώνουμε 7.000€ για κάθε όροφο (ισόγειο+3ος όροφος=14.000€), ενώ ο ενοικιαστής του 2ου ορόφου πληρώνει σχεδόν τα μισά!!!!  

Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι ο Δήμος θα εξοικονομήσει χρήματα από τη μετεγκατάσταση γιατί αυτή τη στιγμή μισθώνει άλλα κτίρια τα οποία στοιχίζουν πολύ περισσότερο. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί όπως φαίνεται παρακάτω ο Δήμος σήμερα καταβάλλει συνολικά 9.980€ κάθε μήνα* για τα κτίρια που νοικιάζει ενώ στο νέο κτίριο θα πληρώνει 14.000€/μήνα για το νέο Δημαρχείο. 

*είναι το άθροισμα των ακινήτων με κίτρινο χρώμα  τα οποία θα ξενοικιαστούν.














Το νέο κτίριο θα έχει μεγαλύτερο κόστος διαχείρισης. Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι μεγαλύτερη αφού θα απαιτείται να λειτουργεί μόνιμα εξαερισμός και κλιματισμός επειδή πολλά από τα γραφεία θα είναι εσωτερικά και δεν θα διαθέτουν φυσικό φωτισμό και εξαερισμό.

Εναλλακτικά ο Δήμος θα μπορούσε να εξετάσει τη λύση δανειοδότησης ύψους 2.000.000€ για αγορά οικοπέδου και κατασκευή νέου Δημαρχείου. Σύμφωνα με την παρακάτω ανάλυση, δίνοντας κάθε μήνα το ίδιο ακριβώς ποσό, μετά από 20 χρόνια θα είχε ξεπληρώσει το δάνειο και θα είχε στην ιδιοκτησία του ένα πολύ αξιόλογο ακίνητο.

Η Δημοτική Αρχή αντί να κάνει όλες αυτές τις σκέψεις πριν πάρει αποφάσεις, αποφάσισε για κάποιους ύποπτους λόγους να προχωρήσει στο deal της....."μίσθωσης" σε αυτήν την υπερβολική τιμή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες προχώρησαν και σε εργασίες χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει εξώδικη καταγγελία και να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου. Άλλο ένα "φάουλ" και μάλιστα από την "παράταξη των μηχανικών". Αν δεν ήξεραν ότι χρειάζεται άδεια για τέτοιες εργασίες μάλλον κάτι δεν πάει καλά....  
πηγή:dmarkou.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου