Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ξαναζεσταίνεται το… φαγητό της Αττικής Οδού στα Μεσόγεια και μέχρι το Λαύριο!

mesogeiaattiki

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει και πάλι τις εντυπώσεις η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, επανέφερε στο προσκήνιο τον σχεδιασμό των μεγάλων οδικών αξόνων στην περιοχή των Μεσογείων που εγκαταλείφθηκε με το ξέσπασμα της κρίσης!

Στους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού, Υποδομών Ανάπτυξης και Υγείας, καθώς και του υπό κατάργηση Οργανισμού Αθήνας, και τους οποίους παρουσιάζει σήμερα το notioanatolika.gr,περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο και η σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέσω σήραγγας με τα Μεσόγεια και το αεροδρόμιο.
Στους χάρτες αυτούς οι οποίοι θα συμπεριληφθούν σε σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπονται – και πάλι - επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή σύνδεση με βόρεια είσοδο αεροδρομίου, επέκταση Δυτικής Περιφερειακής μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και σύνδεση μέσω σήραγγας με τον κάμπο των Μεσογείων και από εκεί με το αεροδρόμιο, επέκταση μέχρι Ραφήνα και Λαύριο.
Και βέβαια δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η υπόσχεση επέκτασης και του Προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο!
Με άλλα λόγια βέβαια ότι πράσινο έχει μείνει στα Μεσόγεια – εάν ευοδωθεί ο σχεδιασμός αυτός – θα αποτελεί σε λίγα χρόνια μιαν... ανάμνηση.
Κάτι βέβαια που θα σημαίνει ίσως και την οριστική εγκατάλειψη της Αθήνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου