Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Το απίστευτο παρασκήνιο και ο «πόλεμος» για το ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου

kel polemos
Ένας απίστευτος «πόλεμος» εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.
Ένας «πόλεμος» ο οποίος ουσιαστικά θυματοποιεί τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους των δύο περιοχών οι οποίοι ευελπιστούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ανακουφιστούν από τον εφιάλτη των λυμάτων και τους βόθρους.
Ο «πόλεμος» αυτός ξεκίνησε ουσιαστικά αμέσως μετά την ανακοίνωση της ανάληψης του έργου από μια συγκεκριμένη Κοινοπραξία η οποία όμως δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στις κορυφαίες της χώρας με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία.

Οι λεγόμενοι «μεγαλοεργολάβοι» κυριολεκτικά σήκωσαν γη και ουρανό προκειμένου να πετύχουν είτε την ακύρωση της ανάθεσης στη συγκεκριμένη κοινοπραξία είτε ακόμη και τη μη υλοποίηση του έργου.
Είναι αλήθεια ότι ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αλλά βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο.
Σημειώνεται ότι υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι έφθασαν ακόμη και μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη σαμαρά προκειμένου να βάλουν εμπόδια.
Όμως η απάντηση που πήραν ήταν απολύτως αρνητική, κάτι το οποίο έδωσε... πάτημα και στον κ. Σγουρό να αντιδράσει σθεναρά.
Βέβαια ενώ θα μπορούσε να επιδείξει πυγμή, δεν το έπραξε ιδιαίτερα τη στιγμή που υπήρξαν προσφυγές στη νεοσύστατη Ανεξάρτητη Αρχή έργων η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και ενώ όλα ήταν έτοιμα και μάλιστα είχε «κοπεί» και η επιταγή με μια προκαταβολή ώστε να ξεκινήσει το έργο, όλα έμειναν στάσιμα!
Μάλιστα το θέμα είχε αποκαλύψει τότε το notioanatolika.gr δημιουργώντας νευρικότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αυτό που προστίθεται σήμερα έχει να κάνει με την Ανεξάρτητη αυτή Αρχή η οποία συστάθηκε με ΦΕΚ του 2011 αλλά ουσιαστικά έλαβε σάρκα και οστά μόλις τον Αύγουστο.
Και η πρώτη υπόθεση που εκλήθη να ελέγξει ήταν αυτό το έργο του ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.
Μάλιστα ο κ. Σγουρός ζήτησε να μάθει τι σημαίνει η «εκδίκαση» μιας προσφυγής και πόσο καλύπτεται για την προκαταβολή που μόλις είχε παραδώσει στην κοινοπραξία.
Η απάντηση που εισέπραξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr ήταν ότι όλα μπορούσαν να συνεχίζουν κανονικά.
Σε ερώτηση του περιφερειάρχη τι θα συνέβαινε εάν η Ανεξάρτητη Αρχή κατέληγε σε απόφαση με την οποία θα τιναζόταν στον αέρα η ανάθεση στη συγκεκριμένη κοινοπραξία, η απάντηση ήταν κάθε άλλο παρά ικανοποιητική.
«Ε τότε θα πρέπει να σταματήσουν όλα, να γυρίσουν πίσω τα χρήματα και από εκεί και πέρα θα δούμε», λέγεται ότι ελέχθη χαρακτηριστικά.
Όπως ήταν φυσικό η όλα πάγωσαν! Όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τα τελευταία 24ωρα αφού πληθαίνουν οι πληροφορίες – με βάση αξιόπιστες πηγές του notioanatolika.gr – ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει προχωρήσει στην απόφασή της με την οποία δίνει, ουσιαστικά, το πράσινο φως για την έναρξη του έργου.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι τη Δευτέρα ο κ. Σγουρός ενημέρωσε σχετικά τους δύο εμπλεκόμενους δημάρχους, Δημήτρη Κιούση του Κορωπίου και Δημήτρη Δάβαρη της Παιανίας.
Η ημερομηνία - κλειδί!
Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι έχει ήδη καθοριστεί η 23η Νοεμβρίου ως ημερομηνία εγκαινίων του έργου ενώ η κοινοπραξία έχει ήδη προχωρήσει στη μίσθωση μια έκτασης 20 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή Κούπι του Κορωπίου (στον δρόμο προς τα ταχυδρομεία) η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως εργοτάξιο!
Όλα λοιπόν δείχνουν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο και ίσως πλέον τίποτα να μην μπορεί να σταματήσει την υλοποίηση ενός έργου ζωής για δεκάδες χιλιάδες πολίτες των δύο μεσογείτικων δήμων.

1 σχόλιο: