Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

"Καπνός" το χαράτσι του ΆδωνιΤην κατάρτιση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία καταργείται η διάταξη για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και ως ισοδύναμο μέτρο θα αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων (πακέτο και καπνός) κατά 5 λεπτά ανά συσκευασία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, το μέτρο θα αποφέρει έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό που υπολογιζόταν με το... 25ευρο.Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε. 

«Η εφαρμογή του μέτρου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία αποτελεί μία λανθασμένη και κοινωνικά άδικη επιλογή. Δυσχεραίνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων επιβαρύνει όλους τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό αμφισβητείται η καθολικότητα της παροχής δωρεάν υγείας. Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή και να ακυρώσει την επιβολή του μέτρου» ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ νωρίτερα την Τρίτη. 

Το διήμερο κλείσιμο του ταμείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», αποφάσισαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην επιβολή του μέτρου.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου