Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Όχι λύματα της ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια!



psitalleia







Τη διαβεβαίωση ότι η Ψυτάλλεια δεν πρόκειται να δεχτεί λύματα δήμων της ανατολικής Αττικής έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος απαντώντας σε ερώτηση ακροατή κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο Κανάλι -1.
Ο Β.Μιχαλολιάκος συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Η Ψυτάλλεια δεν δέχεται τα λύματα μόνο του Πειραιά. Η Ψυτάλλεια κατασκευάσθηκε για να δέχεται λύματα από πάρα πολλούς Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Εκείνο που δεν φρόντισαν οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες της ευρύτερης περιοχής, είναι να έχει ανταποδοτικά οφέλη η περιοχή του μείζονος Πειραιά. Και πέφτει στους ώμους μας τώρα και αυτή η υποχρέωση να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε αυτό το αίτημα.
Δεν θα δεχτούμε άλλα λύματα. Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία σήμερα της Ψυτάλλειας γίνεται με τρόπο ασφαλή, που υπερασπίζεται και τη δημόσια υγεία. Η μηχανολογική της δυνατότητα είναι να καλύπτει χωρίς κανένα πρόβλημα όλα όσα έρχονται. Δεν θα δεχτούμε άλλα. Να φτιάξουν αντίστοιχες «Ψυτάλλειες» στους δικούς τους δήμους.»
Πηγή: portnet.gr

1 σχόλιο:

  1. Το άκουσα και αυτό να γεμίσει η Αττική ¨Ψυτάλλειες¨, τι ευτυχία για τους μεγαλοεργολάβους και το σύστημα! Η Ψυτάλλεια δημιουργήθηκε, για να προστατεύσει την ήδη κατεστραμμένη πλήρως, βόρεια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου! Εδώ οι περιοχές είναι καθαρές και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την παραμονή τους σε αυτή την κατάσταση! Τότε και εμείς ακολουθώντας παράλογες λογικές, όπως και τα δημοσιεύματα που διαβάζουμε, μπορούμε να πούμε ούτε μια πτήση με έστω και ένα κάτοικο του Πειραιά μέσα! Ούτε ένα κάτοικος Πειραιά και Αθήνα στις παραλίες μας! Και στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 σχεδιάζεται να υπάρχουν τεράστια ποσά για έργα περιβαλλοντολογικής υποδομής! Τα συμφέροντα τεράστια! Δεχθήκαμε ένα Αεροδρόμιο που πετάει όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη πάνω από το κεφάλι μας! Καταστράφηκαν υποβαθμίστηκαν παρουσίες με την δημιουργία ουσιαστικά νεκρών ζωνών γύρω από αυτό! Από αντισταθμηστικά το σύστημα μας πέταξε με νόμο έξω(το 10% της πούλησης του Ελληνικού)! Ο Μιχαλολιάκος σωστά θέτει θέμα αντισταθμιστικών, αντί να τα πάρουν οι μεγαλοεργολάβοι(όπως έκαναν τόσα χρόνια), ας διατεθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια που θα δαπανηθούν για την κατασκευή ΚΕΛ, για προγράμματα ενίσχυσης ανέργων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων για την ανάπτυξη της Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή