Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αθλητικό κέντρο στην Αρτέμιδα ή πλαστική Αλάνα ;



Είναι λογικό το να ζητούν οι διάφοροι σύλλογοι ή άτομα μιας περιοχής ή ενός συγκεκριμένου τομέα ενδιαφέροντος, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους για ποιότητα ζωής . 
Είναι όμως ευθύνη των πολιτικών (στην συγκεκριμένη περίπτωση των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου ) το να μπορούν να δίνουν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα με τον πιο άμεσο τρόπο που να συμβαδίζει με την νομιμότητα την ασφάλεια και την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης που έχουν εκλεγεί .


Δεν περιμένω από τον κάθε κάτοικο ή μέλος του Δ.Σ ενός συλλόγου να μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ του θέλω και του μπορώ , όμως όταν οι δημότες που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να δίνουν λύσεις στα προβλήματά του, αντί να μιλήσουν καθαρά και να πουν το τι μπορεί να γίνει και τι όχι ,σύρονται για προεκλογικούς δόλιους σκοπούς υφαρπαγής ψήφων στην υπερψηφίσει ένα κείμενο σαν και αυτό που φέρνει σήμερα μια ανίκανη όπως αποδείχτηκε στον τομέα του αθλητισμού δημοτική αρχή.
Η δημοτική αρχή ήξερε από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα της το τι πρέπει να κάνει για την επίλυση του καίριου προβλήματος της έλλειψης αθλητικού κέντρου στην πόλη της Αρτέμιδας .
Γνώριζε που έχουν οριστεί στο σχέδιο πόλης οι χώροι που είναι για αθλητισμό , γνώριζε τον τρόπο που αυτοί οι χώροι μπορούν να έρθουν στην κυριότητα του δήμου και τι μελέτες χρειάζεται να κάνουν για να εντάξουν την κατασκευή του αθλητικού κέντρου της Αρτέμιδας σε κάποιο επιχορηγούμενο πρόγραμμα . Γνώριζε βεβαίως και την θέληση του αεροδρομίου στο να βοηθήσει στην απαλλοτρίωση του κατάλληλου οικοπέδου που θα μπορούσε να κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο όπως και την δέσμευση της περιφέρειας στην επιχορήγηση της δαπάνης κατασκευής ( κάτι που έχει κάνει σε πολλούς άλλους δήμους ).
Τότε γιατί δεν έκανε τίποτα στην διάρκεια της θητείας της ; να ένα ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσει ο δήμαρχος …
Όμως αυτή την απραξία σε σχέση με το αθλητικό κέντρο της Αρτέμιδας δεν την έδειξε και στην άλλη πόλη του δήμου μας , εκεί οι προσπάθειες για ένα δεύτερο δημοτικό γήπεδο προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς .σε μια πόλη που εκτός του ήδη υπάρχοντος αθλητικού κέντρου και του νέου γηπέδου υπάρχει και το ιδιόκτητο γήπεδο της ΑΕΚ .
Αλήθεια μήπως η παράλληλη προσπάθεια κατασκευής αθλητικού κέντρου στην Αρτέμιδα μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα στην απόφαση που έχει πάρει η δημοτική αρχή να κατασκευάσει και δεύτερο γήπεδο στα Σπάτα;
Μήπως η κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης , αθλητισμού ,πολιτισμού και διοίκησης στην πόλη της Αρτέμιδας, είναι αντίθετα με τα συμφέροντα που στηρίζουν και που τους ανάδειξαν ;Μήπως τελικά θεωρούν τους κατοίκους της Αρτέμιδας δεύτερης κατηγορίας κατοίκους και προσπαθούν να του πουλήσουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες ;
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ,η Αρτέμιδα έχει ανάγκη σύγχρονου αθλητικού κέντρου και όχι αλάνας με πλαστικό τάπητα ……
Όποιος νομίζει ότι αξίζουν οι κάτοικοι της ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο , ας υπερψηφίσουν μόνο την τελική παράγραφο δέσμευσης που προτείνεται στο κείμενο ψηφίσματος .
Το Οικόπεδο υπάρχει , το αεροδρόμιο θέλει να δώσει χρήματα για την απαλλοτρίωση , η περιφέρεια θέλει να το κατασκευάσει , μόνο η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν θέλει να το προωθήσει !!!!

Γιώργος Παπαστεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου