Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το πρωί αστυνομικός… το βράδυ επιχειρηματίας


Ως «άρχοντας της νύχτας» και «μετρ της φοροδιαφυγής» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί o αστυνομικός υποδιευθυντής που υπηρετούσε σε Τμήμα των βορείων προαστίων (σ.σ.: Βριλήσσια) και συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Αγγελάκος, διαχειριζόταν τρία εστιατόρια, δύο στο κέντρο της Αθήνας και ένα στους Αμπελοκήπους, τα οποία ήταν στο όνομα της συζύγου του.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στα καταστήματα, διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών παραβάσεων, ενώ -όπως φαίνεται- δεν δίσταζε να δίνει μεροκάματα και σε... συναδέλφους του, αστυνομικούς, τους οποίους απασχολούσε στις επιχειρήσεις του! «Τον παρακολουθούσαμε για 15 μέρες έπειτα από πληροφορίες και καταγγελία ενός ιδιώτη. Το μαγαζιά φαίνεται να είναι καταχωρημένα στο όνομα της γυναίκας του, αλλά στην ουσία είναι δικά του. Είχε ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες online και έβγαζε αποδείξεις, όποτε ήθελε» αναφέρουν αστυνομικές πηγές για την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχε στην υπηρεσία του τουλάχιστον 20 άτομα, που εκτελούσαν διάφορες εργασίες στα εστιατόρια, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών ήταν ανασφάλιστα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσε ήταν επί της ουσίας… ανύπαρκτη, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετέβαινε για ελάχιστα λεπτά της ώρας στην υπηρεσία και αμέσως έφευγε από εκεί για να ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, η φοροδιαφυγή και η απασχόληση εργαζομένων χωρίς ασφάλιση.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία 

Το νυχτερινό κέντρο
Το νυχτερινό κέντρο
αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, δυο ακόμα αστυνομικών (Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού), ενός απόστρατου αστυνομικού και επτά ακόμα ιδιωτών.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα, της παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική 
ιδιοκτησία κ.λπ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, πέραν της ιδιότητάς του, απασχολούνταν και είχε την εποπτεία λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αμπελόκηπους Αττικής, στα οποία ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη είναι η σύζυγος του.
Στα καταστήματα αυτά, όπως προέκυψε, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (εργασία ατόμων χωρίς άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών – βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε, από την ιδιότητά του. 

Χθες (09-02-2014) το βράδυ, εντοπίστηκε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής να ασκεί την προαναφερόμενη επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9mm με πέντε φυσίγγια, τα οποία έφερε παρανόμως. 

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα καταστήματα, διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις, όπως στέρηση αδείας για τη δημόσια εκτέλεση μουσικής, η οποία σχετίζεται με την Πνευματική Ιδιοκτησία, καθώς επίσης παραβάσεις των υγειονομικών διατάξεων (έλλειψη υγειονομικών πιστοποιητικών-βιβλιαρίων των εργαζομένων) κλπ. 

Για τις παραβάσεις αυτές συνελήφθησαν μια 27χρονη ημεδαπή, ως υπεύθυνη ενός καταστήματος, 30χρονος Αστυφύλακας που συνυπηρετεί με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και τέσσερα (4) άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα (τρεις ημεδαποί ηλικίας 56, 45 και 40 ετών και μια 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας). 

Σε άλλο κατάστημα συνελήφθησαν 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, ως υπεύθυνος, ενώ κατελήφθησαν να εργάζονται 30χρονος Ειδικός Φρουρός, 36χρονος ημεδαπός και 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον βοηθητικό χώρο – αποθήκη του ενός καταστήματος και στη κατοικία του 55χρονου Αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δύο ταμειακές μηχανές, οι οποίες είχαν προγραμματισθεί να εκδίδουν αποδείξεις με τα ίδια στοιχεία (επωνυμία, Α.Φ.Μ., αριθμό μητρώου κ.λπ.), με τις συνδεδεμένες και σε λειτουργία ταμειακές μηχανές, που υπήρχαν στα καταστήματα,

• είκοσι εννέα ρολά χαρτοταινίας ταμειακής μηχανής, με εκτυπωμένες αποδείξεις τουλάχιστον δύο ετών (από το 2012 μέχρι το Φεβρουάριο του 2014)

• είκοσι φιάλες ποτών που δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.

• περίστροφο, το οποίο κατείχε παράτυπα, καθώς διατίθεται σε Υπηρεσία Γραφείου και κατά συνέπεια δε δύναται να φέρει οπλισμό.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί και ο 
Ειδικός Φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

1 σχόλιο:

  1. Στο δια ταυτα ηθελα να ξερω τι θα συμβει στο τελος. Και ο ανεψιος μου στο σωμα των αδιαφθορων ανηκει και μου εξομολογειται τον πονο του το παιδι. Αποψη μου ειναι οτι θα τη γλυτωσει οπως ο Λιαπης και ο καθε Λιαπης και οποιος δεν εχει μπαρμπα στην κορωνα αλοιμονο του. Ας αναλογιστουμε ομως και τον Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ τι απατες εχει πραξει και κανεις δεν τολμαει να τον πειραξει, μπηκαμε στα μνημονια και αυτοκτονει τοσος κοσμος και κανεις δεν λογοδοτει και φτασαμε τωρα να διαπομπευουμε εναν αστυνομικο που εκανε τις παρατυπιες του αλλα εδωνε και ψωμι σε ποσα ατομα. Τελος παντων μας εχει γραψει η ιστορια, ειμαστε λαος εκτος εαυτου και στοχου χωρις οραμα και ηγεσια. Αυτη ειναι η Ελλαδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή