Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Σοκ στη ΝΔ: Δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ για ύποπτα εμβάσματα

Βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό σύστημα από την αποκάλυψη των ονομάτων βουλευτών που πιάστηκαν με ύποπτα για φοροδιαφυγή εμβάσματα στο εξωτερικό.
Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α” Αθηνών και υποψήφιος περιφερειάρχης το 2010, Βασίλης Κικίλιας, και ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος τώρα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους τρεις βουλευτές τηςΝΔ που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποιος είναι ο τρίτος βουλευτής της ΝΔ που ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Οι τρεις του έβγαλαν συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ, σε τράπεζες του εξωτερικού και, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν μπορού να δικαιολογήσουν αυτά τα ποσά που έφυγαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο του 2009-2012.
Στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου αναφέρονται 600 φορολογούμενοι που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.
Από τη Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.
Διαψεύδει ο Κικίλιας
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθήνας και πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κικίλιας. »Με έκπληξη διαβάζω δημοσιεύματα για έμβασμα μου στο εξωτερικό που δήθεν δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματα μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας. Και προσθέτει: «Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ένδικα μέσα αλλά το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπο μου επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου», καταλήγει η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου