Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 15/10, ένα μεγάλο κομμάτι σοβά, ξεκόλλησε από το ταβάνι στο 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων και έπεσε πάνω στα παιδιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά μερικά παιδάκια. Μάλιστα εκείνη την ώρα υπήρχε μόνο μια Νηπιαγωγός στο σχολείο και έτσι με δυσκολία μπόρεσε να χειριστεί τόσα παιδάκια σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. 

Το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγείων σε Σπάτα και Αρτέμιδα. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για να στεγάσουν μικρά παιδάκια. Υπάρχουν για παράδειγμα πολλά κτήρια που στεγάζουν νηπιαγωγεία τα οποία έχουν μεγάλες τζαμαρίες, είτε δεν έχουν επαρκή θέρμανση, είτε δεν έχουν κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο. Έτσι για άλλη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια το πρόβλημα της σχολικής στέγης και ιδιαίτερα της στέγασης των νηπιαγωγείων.

Σύμφωνα με τις επεξεργασίες της Ένωσης, από τα 12 Νηπιαγωγεία σε Σπάτα-Αρτέμιδα, μόνο τα 4 από αυτά στεγάζονται σε δικό τους χώρο, ενώ για τα περισσότερα, ειδικά στην Αρτέμιδα, δεν υπάρχει καν χαρακτηρισμένο οικόπεδο. Η ανάγκη φυσικά είναι πολλαπλάσια καθώς σήμερα εξαιτίας της έλλειψης χώρων τα μισά νηπιαγωγεία δεν δέχονται να εγγράψουν προνήπια. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες της περιοχής επιβάλλουν την ίδρυση τουλάχιστον άλλων 3 νηπιαγωγείων προκειμένου να καλυφτούν, ανεβάζοντας έτσι σε 12 το συνολικό αριθμό των νηπιαγωγείων τα οποία θα πρέπει να κτιστούν με τον ανάλογο προγραμματισμό σε βάθος 5ετίας.

Η Ένωση διεκδικεί χωρίς εκπτώσεις την εξεύρεση χώρων και την επιτάχυνση όλων των ενεργειών ώστε να ανεγερθούν σχολεία και ειδικά νηπιαγωγεία. Όπως αποδείχτηκε άλλωστε και από το συγκεκριμένο άσχημο περιστατικό στο 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων αυτή η απαίτηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχειώδης ανάγκη για την ασφάλεια πρώτα-πρώτα των μικρών μας μαθητών.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου