Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτα - Άρτεμις



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΦΗΧ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδας και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αρτέμιδας ζητήσαμε και πετύχαμε εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/2/2015 με θέμα τις δαπάνες για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων. Οι γονείς εκθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο τεκμηριωμένα τη θέση μας, πως παρακρατούνται από το 2013 μέσω του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες και τη συντήρηση των σχολείων, τα  οποία δεν αποδίδονται. Διατυπώσαμε το αίτημα της απόδοσης για το 2015 του ποσού των 150.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων, αλλά και την απόδοση επιπλέον 100.000 ευρώ από το φόρο που ήδη έχουμε πληρώσει τα έτη 2013-2014 και δεν έχει αποδοθεί στα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συναντήσαμε τη θετική ανταπόκριση Δημοτικών Συμβούλων από αρκετές δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και αρκετών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που «εκτός μικροφώνου» αναγνώριζαν το δίκαιο των αιτημάτων που καταθέσαμε.
Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε το πρώτο σκέλος τους αιτήματος και όσο αφορά το δεύτερο το αποδέχτηκε μόνο εν μέρει θεωρώντας ότι το ποσό που πρέπει επιπλέον να αποδοθεί για τις ανάγκες των σχολείων είναι μόνο 40.000 ευρώ. Αποσπάσαμε επίσης την υπόσχεση από το Δήμαρχο ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να λείψουν τα λεφτά από τα σχολεία. Κατά τα άλλα όμως ακούσανε πολλά τα’ αυτιά μας….. Μας είπαν έχουμε έρθει να μείνουμε στην Αρτέμιδα και όχι στην Εκάλη… και ότι όταν μετακομίζαμε στην Αρτέμιδα γνωρίζαμε καλά που ήρθαμε!!!! Μας είπαν πως είναι πολυτέλεια να διατίθεται το ποσό που ζητάμε στα σχολεία, και ότι τα σχολεία μας είναι σε άριστη κατάσταση.
Προφανώς δεν έχουμε την ίδια γνώμη. Ανεξάρτητα από το θετικό έργο που κάνουν μέχρι τώρα οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμα και ένας περαστικός μπορεί να διαπιστώσει αν τα σχολεία είναι σε καλή κατάσταση ή όχι…. Άλλωστε το γεγονός ότι οι περισσότεροι διευθυντές ζητάνε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να «συμβάλουν» στη λειτουργία των σχολείων (να αγοράσουμε υλικά, διαδραστικούς πίνακες, να βάψουμε το σχολείο, να πληρώσουμε επιπλέον καθαρίστριες, βοηθητικό προσωπικό για το ολοήμερο, να αγοράσουμε κουρτίνες, να χρηματοδοτήσουμε εργασίες συντήρησης κ.α.), είναι απόδειξη ότι τα χρήματα που σήμερα διατίθενται για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων δεν επαρκούν.
Είναι απαράδεκτο συνεπώς να έχουμε όλοι πληρώσει τους αβάσταχτους φόρους του κρατικού προϋπολογισμού, τους δημοτικούς φόρους κι επιπλέον να πρέπει να πληρώνουμε για τρίτη φορά από την τσέπη μας για δαπάνες που έπρεπε να είχαν καλυφτεί από το κράτος.
Κάνουμε συνεπώς ξεκάθαρο σε όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα «τσοντάρουμε» για τη λειτουργία των σχολείων, για δαπάνες δηλαδή που τις έχουμε ήδη πληρώσει, ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα ποσά από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων που κακώς σήμερα δεν αποδίδονται αυτόματα στα σχολεία και θα πιέζουμε ώστε η δήλωση του Δημάρχου πως «δε θα λείψει τίποτα από τα σχολεία» να μη μείνει κενό γράμμα. Καλούμε όλους τους γονείς να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν γιατί η παιδεία των παιδιών μας δεν μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
18/02/2015

1 σχόλιο:

  1. Σε μια περιοχη με τοσα προβληματα η ιεραρχηση τους και η πληρη γνωση της πραγματικοτητα ειναι βασικες αρχες επιβιωσης. Ειχα την τυχη- ατυχια να παρακολουθησω σαν δημοτης 3 συνεδριασεις του Δημοτικου Συμβουλιου οπου κατοικοι της Αρτεμιδος αιτουσαν διαφορα πραγματα. Παρατηρησα την απολυτη πολυφωνια και συγκρουση των αιτηματων. Ολοι ηθελα να γινουν τα δικα τους μονο και τωρα. Κανενας σχεδιασμος καμια προτεραιοτητα. Τελικα τι θελουμε καινουργια σχολεια, πληρη συντηρηση των υπαρχοντων με 1 εκατομμυριο ευρω, καινουργους δρομους και ασφαλτωστρωσεις, πανυγηρια , γηπεδα πρεπει να τεθουν προτεριοτητες και ειμαστε στα ορια της πραγματικοτητας της περιοχης. Θα χρειαστουν πολλα πολλα χρονια και δεκαδες εκατομυρια ευρω για να γινει η Αρτεμιδα πολη και σιγουρα ''σοφους'' δημοτες και δημοτικους αρχοντες. Οταν η Ενωση δεν εχει κατασταλαξει στις προταιρεοτητες της οταν προσπαθει να οριζει τα οικονομικα του Δημου μπερδευοντας το κομματικο τροπο σκεψης με τις σχολικες αναγκες υπαρχει προβλημα. Μαλλον ολοι θελουν να ακουν αυτα που τους αρεσουν και ας ξερουν οτι τους κοροιδευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή