Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αγωνία για την τετράχρονη



Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από το ξανθό κοριτσάκι το οποίο ζούσε με μια οικογένεια Ρομά σε καταυλισμό στα Φάρσαλα.





Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, δύο Ρομά, οι οποία αρχικά παρουσιάστηκαν ως γονείς της μικρής, το 2009 πήραν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης - βάπτισής του.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται την Τετάρτη έπειτα από ένα τηλεφώνημα που έγινε στην ΕΛ.ΑΣ., όπου άγνωστος κατήγγειλε ότι ένα κατάξανθο κοριτσάκι ζει στον καταυλισμό των Ρομά, μολονότι δεν είναι μέλος κάποιας οικογένειας.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στον καταυλισμό και εντόπισαν τη μικρή. Ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα που ζούσαν στο ίδιο κατάλυμα με το κορίτσι συστήθηκαν ως γονείς της.

«Μίλησε» το DNA 

Ο εισαγγελέας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, διέταξε τη διενέργεια εξέτασης γενετικού υλικού, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η μικρή πράγματι δεν είναι παιδί του ζεύγους των Ρομά με τους οποίους ζούσε.

Όσον αφορά στους «γονείς», όταν προσήχθησαν στην αστυνομία, παραδέχθηκαν πως το κοριτσάκι δεν είναι κόρη τους. Όπως υποστήριξαν, την υιοθέτησαν όταν ήταν ακόμα νεογέννητη, όμως δεν ήταν σε θέση να προσκομίσουν στους αστυνομικούς τα χαρτιά υιοθεσίας που θα αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς τους.

Εξήγησαν, λοιπόν, ότι η μητέρα της τετράχρονης πήγε πριν από τέσσερα χρόνια στον καταυλισμό και γέννησε εκεί την κόρη της, την οποία στη συνέχεια παρέδωσε στους Ρομά, προκειμένου να τη μεγαλώσουν.



Αν και η μικρή ψέλλισε μερικές ελληνικές λέξεις, μετά την εξέταση DNA η φωτογραφία της εστάλη σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού για την περίπτωση που έχει απαχθεί από κάποια ξένη χώρα.

Στο κορίτσι παρασχέθηκε υποστήριξη από ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, έπειτα από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο Ρομά και το κορίτσι χθες παραδόθηκε στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της τετράχρονης και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου