Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ



Όταν το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μας κάνει την επίσκεψη του ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι? Το Σώμα κάνει δράση για την διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, εντοπίζοντας   φαινόμενα:


Διαφθοράς
Κακοδιοίκησης
Αδιαφανών διαδικασιών
Αναποτελεσματικότητας
Χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών

Κάνει την διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων ή προανακρίσεων μετά από εισαγγελική παραγγελία.
Την συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού για πειθαρχική και ποινική δίωξη υπαλλήλων.
Τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων των ελεγχομένων Υπηρεσιών. 

Η ελεγκτική διαδικασία ενεργοποιείται με εντολή του Ειδικού Γραμματέα αυτεπάγγελτα, ή κατόπιν εντολής Υπουργού, ή Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας. Επίσης, έλεγχος ή έρευνα μπορεί να ζητηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, ή τον επικεφαλής Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.

Συνάδελφοι, ανεξαρτήτως του λόγου της επίσκεψης το Σώματος, θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο ότι εμείς οφείλουμε να είμαστε εντάξει σε ότι αφορά την Υπαλληλικής μας ιδιότητα.
Να είμαστε προσεκτικοί σε όποιες παρεμβάσεις της Διοίκησης και εννοώ των Αιρετών, αν υπάρχουν!
Οι καιροί δεν επιτρέπουν και το λάθος ακόμα γιατί ψάχνουν και το παραμικρό ώστε από την μια στιγμή στην άλλη να βρεθούμε επίορκοι και εκτός εργασίας.

Τώρα για το κουτσομπολιά στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ας αφήσουμε να γίνουν οι έλεγχοι και εδώ είμαστε!!!
http://notisart.wix.com

2 σχόλια:

  1. H δουλειά των συνδικαλιστών μάλλον είναι και η προστασία των συντεχνιακών συμφερόντων και ειδικά του Προέδρου του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος.
    Είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο καιρό που επισκέπτεται τον Δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδος με μοναδικό ενδιαφέρον τις ρουσφετολογικές κινήσεις εργαζομένων σε πόστα εργασίας προτίμησης των ενδιαφερόμενων χωρίς καμιά συγκατάθεση των υπηρεσιακών παραγόντων, αδιαφορώντας πλήρως για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών.
    Ποια είναι η ιδιότητα του Προέδρου για κάτι τέτοιο και γιατί ο Δήμαρχος το δέχεται;
    Ασκούν την εξουσία που "κέρδισαν" με την ψήφο των συναδέλφων με μοναδικό σκοπό την εξαργύρωση των ψήφων και την άσκηση εξουσίας να είναι μόνο αυτοί.
    Αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου, που χωρίς κανένα απολύτως αντικείμενο εργασίας μιας και ο νόμος του δίνει την δυνατότητα να μην εργάζεται 18 μέρες τον μήνα να παρεμβαίνει στο Δήμαρχο και χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου να ασκεί αυτή την επιρροή, αντί να ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα στους χώρους εργασίας.
    Την άδεια γιατί την παίρνει; Για να εργάζεται παρασκηνιακά;
    Πως το επιτρέπεις αυτό Δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή