Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σπάτα: Αλλοδαποί «έβγαζαν» παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα!

12 Ιανουαρίου 2014 - 12:20
astyonimi-spataΣυνελήφθησαν στο Αεροδρόμιο Σπατών δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας που διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα μας παράνομων μεταναστών προμηθεύοντάς τους με πλαστά και γνήσια διαβατήρια.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δύο (2) αλλοδαποί, μέλη σπείρας που διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα μας παράνομων μεταναστών προμηθεύοντάς τους με πλαστά και γνήσια διαβατήρια
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν , μεταξύ άλλων, πέντε (5) διαβατήρια και το χρηματικό ποσό των (212.580) ευρώ

Συνελήφθησαν προχθές (9-1-2014) το βράδυ, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 26 και 37 ετών, μέλη σπείρας που διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα μας παράνομων μεταναστών, προμηθεύοντάς τους με πλαστά και γνήσια διαβατήρια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ειδικότερα προχθές (9-1-2014) το βράδυ, ο 26χρονος αφίχθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από Κωνσταντινούπολη και από τον διαβατηριακό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του ίσχυε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας λόγω διοικητικής απέλασης. Σε έρευνα στις αποσκευές του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα τέσσερα (4) γνήσια διαβατήρια Συρίας, ένα (1) πλαστό διαβατήριο Γαλλίας, ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των (210.000) ευρώ.
Στη συνέχεια εντοπίσθηκε στο χώρο αφίξεων ο 37χρονος συνεργός του, ο οποίος είχε προσέλθει στο Αεροδρόμιο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στην Αθήνα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (2.580) ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε από τη αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είναι μέλη σπείρας που προμήθευε με πλαστά ή γνήσια διαβατήρια άλλων προσώπων ευρωπαϊκών χωρών ή με γνήσια διαβατήρια τρίτων προσώπων επί των οποίων υπήρχαν επικολλημένες γνήσιες άδειες παραμονής, παράνομους μετανάστες, προκειμένου αυτοί να μεταβούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Από την δραστηριότητά τους αυτή είχαν αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
http://zwpallini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου