Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ευρώ με «ουρά» και στα Μεσόγεια για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»

voitheiastospiti1

Ύστερα από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών θα διατεθεί συνολικά για τους συνταξιούχους που έχουν ανάγκη, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά αναμένεται να μοιραστούν για τις παροχές της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνεπώς μέρος αυτών θα φτάσει και στους δήμους της Ανατολικής Αττικής για τη φροντίδα των ηλικιωμένων που χρήζουν βοηθείας.


«Η διαχείριση των ανωτέρω πόρων, η επικαιροποίηση του ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου ωφελούμενων και οι διαδικασίες αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος θα καθοριστούν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την κοινωνική ευαισθησία της αλλά, παράλληλα, και το πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.
notionatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου