Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Tραμ διαμέλισε γυναίκα ( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )


Δυστύχημα στις γραμμές του τραμ, με θύμα μία ηλικιωμένη, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο πάρκο του  Φλοίσβου.
Ο οδηγός του τραμ δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα μια αλλοδαπή, υπήκοος Αρμενίας, να παρασυρθεί και να διαμελιστεί το σώμα της από τον διερχόμενο συρμόΤο συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 07.30 το πρωί, εν μέσω βροχόπτωσης, πολύ κοντά στον σταθμό του τραμ στο πάρκο του Φλοίσβου. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Αρμενία, η οποία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στις γραμμές του τραμ, την ώρα που περνούσε από το σημείο συρμός του τραμ. Αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν πως ο οδηγός του συρμού δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα το σώμα της γυναίκας να διαμελιστεί και να παραμείνει κάτω από το μπροστινό τμήμα του οχήματος.

Το θύμα φέρεται να μην κατάλαβε ότι το τραμ περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί. Εκπρόσωπος της ΣΤΑΣΥ ανέφερε στο zougla.gr πως την ώρα του δυστυχήματος έβρεχε καταρρακτωδώς και ότι στο σημείο δεν υπήρχε διάβαση πεζών.
Επιτόπου, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες) και περιπολικά της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα, προκειμένου να σηκωθεί το μπροστινό τμήμα του συρμού και να μπορέσουν οι πυροσβέστες να ανασύρουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.


Ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού
Ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού






Η κυκλοφορία στη γραμμή Ασκληπιείο Βούλας - Σύνταγμα και Ασκληπιείο Βούλας - ΣΕΦ έχει διακοπεί στο ρεύμα προς Αθήνα - Πειραιά, ενώ με προβλήματα διεξήχθη η κυκλοφορία στην κάθοδο της λεωφ. Ποσειδώνος, καθώς οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περιπολικά της αστυνομίας έχουν σταματήσει στο ύψος του σταθμού στο πάρκο του Φλοίσβου.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 και το πρώτο ατύχημα

Το τραμ ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Ιουλίου 2004, σχεδόν ταυτόχρονα με τους Ολυμπιακούς Αγώνεςτης Αθήνας.
Το πρώτο ατύχημα με εμπλοκή του νέου αυτού μέσου σταθερής τροχιάς συνέβη μόλις τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας του, όταν μια μοτοσυκλέτα ακινητοποιήθηκε πάνω στις γραμμέςΤο πρώτο ατύχημα με εμπλοκή του νέου αυτού μέσου σταθερής τροχιάς συνέβη μόλις τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας του, όταν μια μηχανή ακινητοποιήθηκε πάνω στις ράγες, έξω από το κολυμβητήριο στην οδό Αρδηττού, την ώρα ακριβώς που έφτανε ο συρμός. Οι δύο επιβαίνοντες στη μοτοσυκλέτα τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στον «Ευαγγελισμό». Από τότε, αρκετές προσκρούσεις συρμών με διερχόμενα αυτοκίνητα έχουν σημειωθεί κατά διαστήματα.

Το δίκτυο του τραμ διαθέτει συνολικά 48 στάσεις, εκ των οποίων οι τρεις, «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΣΕΦ» και «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ», είναι τερματικές. Σε 16 στάσεις οι αποβάθρες είναι κεντρικές, σε 30 στάσεις οι αποβάθρες είναι πλευρικές, ενώ στις τερματικές στάσεις «ΣΕΦ» και «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» υπάρχουν δύο κεντρικές αποβάθρες.

Εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας...






Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν σεντόνια προκειμένου να μην υπάρχει οπτική επαφή των περαστικών με το πτώμα της γυναίκας
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν σεντόνια προκειμένου να μην υπάρχει οπτική επαφή των περαστικών με το πτώμα της γυναίκας





Χάρτης με τον σταθμό του τραμ όπου συνέβη το δυστύχημα
Χάρτης με τον σταθμό του τραμ όπου συνέβη το δυστύχημα






zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου