Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ



Ως εργαζόμενη, αλλά κυρίως ως δημότης του Δήμου Σπάτων, υποχρεούμαι να ενημερώσω, ότι πριν από ενάμισυ μήνα  (5/4/2012), είχε ανακοινωθεί από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αττικής, ότι το Κέντρο Υγείας Σπάτων,  καθώς και της Ν.Μάκρης,θα κλείσει την εφημερία του ( η οποία θα πραγματοποιείται στο Κ.Υ. Ραφήνας) και θα λειτουργεί μέχρι τις 3:00  μ.μ.
Με τον αγώνα διαμαρτυρίας εργαζόμενων, δημοτών, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, η απόφαση ανακλήθηκε.  
Στη  συνέχεια οι γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, διότι  τους οφείλουν δεδουλευμένες εφημερίες. 
Σήμερα Πέμπτη 24/5/2012 έχει αναρτηθεί στο Κ.Υ.Σπάτων η εξής ανακοίνωση:

" ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ  ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΟΡΙΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 26/5 ΕΩΣ ΚΑΙ 31/5.  ΓΙΑ ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :  8Π.Μ. - 15 Μ.Μ.".
Αυτό που αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς είναι η ταλαιπωρία των πολιτών - ασθενών και αμέσως μετά αντιλαμβάνεται την αιτία της ταλαιπωρίας του. Οι γιατροί που δεν πληρώνονται και άρα προχωρούν σε επίσχεση εργασίας και επίσης το ότι αρνούνται να εφημερεύσουν, αν και απλήρωτοι, παρα πάνω από το νόμιμο όριο εφημεριών. Τελικά  κλείνουν την εφημερία. Μήπως αυτός είναι ο πλάγιος τρόπος, για να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας ......!!!!! και βέβαια σε αυτή την περίπτωση να κατηγορηθούν  ως κακοί οι εργαζόμενοι απλήρωτοι γιατροί. Νομίζω ότι πρέπει, ως δικαιούται και υποχρεούται, να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες - Δημότες, αλλά και οι Άρχοντες της πόλης, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι. 
Οι επιπτώσεις, μια και πρόκειται για την υγεία, ενδεχομένως να είναι τεράστιες έως και τραγικές.  Η κατάσταση απαιτεί σοβαρές και καταλυτικές ενέργειες.

3 σχόλια:

  1. Το κεντρο υγειας σπατων ειναι μια ντροπη για τα σπατα και οοοοολοι επιμενουμε στη χαζομαρα, λες και ειμαστε σε αλλο πλανητη.

    Η τελευταια μου εμπειρια απο το κεντρο ηταν η εξης: ειχα παει για να κλεισω ενα ραντεβου σε γιατρο ( δε θυμαμαι ειδικοτητα) και με ενημερωσαν για ραντεβου να περασω ΜΟΝΟ την τελευταια Δευτερα του μηνα, νομιζω επεφτε 26, για να μπορεσω να κλεισω για ολο τον επομενο μηνα.

    Να μεινει λοιπον ανοικτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΥ Σπάτων πρέπει να μείνει ανοικτό και να αναβαθμιστεί! Υπάρχουν προτάσεις από τα δύο τοπικά Σπάτων Αρτέμιδος! Μπορώ να αναφέρω πολλά περιστατικά σε άτομα του συγγενικού κύκλου που η παρέμβαση του προσωπικού του ΚΥ ήταν σωτήρια! Επίσης περιστατικά που η παροχή πρώτων βοηθειών γλίτωσε πολλούς ηλικιωμένους από την μετακίνηση σε εφημερίες νοσοκομείων του κέντρου! Προσφέρονται πρώτες βοήθειες και γράφονται φάρμακα σε 2000-2500 περίπου άτομα τον μήνα επίσης στηρίζονται προγράμματα όπως η βοήθεια στο σπίτι και άλλα! Το ΚΥ Σπάτων είναι η μοναδική υποδομή υγείας στην περιοχή ήταν κάποτε από τις πρώτες μονάδες στην Ευρώπη με διεθνής αναγνωρίσεις και αφέθηκε να υποβαθμιστεί με τελικό σκοπό να κλείσει!

      Διαγραφή
    2. Το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Σπάτων εξυπηρετούνται περίπου 4000 άνθρωποι μηνιαίως, κάνει απαραίτητη την ύπαρξή του. Τα υπόλοιπα είναι απόψεις, τοποθετήσεις, διαφωνίες, κόντρες ενδεχομένως..... Οι αριθμοί και τα χαρτιά ΜΙΛΟΥΝ. Αν έδιναν σημασία και φρόντιζαν την κάλυψη σε προσωπικό δε θα προέκυπτε η κάθε είδους αναφερόμενη ταλαιπωρία και δυσαρέσκεια.
      Τα στραβά άπειρα. Ειναι όμως πιο εύκολο και προτιμότερο να διορθώσεις τα στραβά ( που έτσι κι αλλιώς γεμάτα από αυτά είναι όλη η χώρα όχι το Κέντρο Υγείας !!!!), παρά να πέφτεις στην εξαθλίωση!!!!! Πρωτοβάθμια και να υποβαθμίζεται κι εμείς να το "στηρίζουμε " με τον τρόπο μας αυτό ( καλύτερα να κλείσει π.χ.), όταν σε όλη την Ευρώπη ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την υγεία, τα εναποθέτουν στην πρωτοβάθμια !!! Ενώ εμείς οι "ΈΞΥΠΝΟΙ" λέμε " ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ " αντί να φωνάξουμε ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ την. Όποιος ενδιαφέρεται, ας πάει να μάθει πόσα χρήματα δίνονται από τον ΕΣΠΑ για την πρωτοβάθμια και για τα πακέτα στήριξης από την ΕΟΚ. Που πάνε αυτά τα εκ. ευρώ ;;;;;!!! αναρωτήθηκε κανείς !!!!! Για αυτά λοιπόν ας αναρωτηθεί ο καθένας μας, διότι συνεχίζουμε να κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος....

      Διαγραφή