Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή Γρέγου στα Σπάτα



Τα περί οπλοφορίας βουλευτών και μάλιστα της Χρυσής Αυγής έπαψαν από σήμερα να ανήκουν στη σφαίρα της θεωρίας. 

Στο αεροδρόμιο των Σπάτων, κατά τη διάρκεια ελέγχων των επιβατών της πτήσης 501 Αθήνα - Θεσσαλονίκη της Aegean, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος έβγαλε το πιστόλι του, για να το παραδώσει στις Αρχές. Το όπλο εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα δεν πέτυχε κάποιον άνθρωπο, αφού λειτούργησε ο νόμος των πιθανοτήτων και, άρα, η τύχη. Κατά πληροφορίες η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα και δεν εξοστρακίστηκε.

Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.


Να σημειώσουμε ότι βάσει της διαδικασίας, ο βουλευτής έπρεπε να παραδώσει το όπλο του στους ανθρώπους της εταιρείας για να μπει σε φάκελο, να σφραγιστεί και να παραδοθεί στον πιλότο.

Ο κ. Αντώνης Γρέγος θα πρέπει να εξηγήσει πειστικά το γιατί οπλοφορεί, αν και από ποιουςαπειλείται,έτσι ώστε να έχει αιτηθεί άδεια οπλοφορίας, και γιατί, ενώ αφαιρεί τον γεμιστήρα, δεν φροντίζει να αφαιρέσει και τη σφαίρα από τη θαλάμη. Δεν ξέρει ή απλώς αδιαφόρησε;


Ένα τέτοιο επεισόδιο θα μπορούσε να προσλάβει εντελώς διαφορετικές διαστάσεις, αν συνέβαινε εντός Βουλής. Τελικά, ως φαίνεται, η οπλοφορία βουλευτών αποτελεί στα σίγουρα ζήτημα κοινοβουλευτικής και συνταγματικής τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του για άσκοπους πυροβολισμούς.



H ΔΗΜΑΡ για την εκπυρσοκρότηση 

«Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους. Τη μία είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών. Τελευταίο κρούσμα η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για την εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γρέγου.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μπει τέλος στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων

Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα δρουν ανεξέλεγκτα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό με την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο αεροδρόμιο. 

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ζητεί «να μπει τώρα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες», ενώ χαρακτηρίζει επιβεβλημένο τον έλεγχο των αδειών οπλοφορίας των βουλευτών.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου