Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος: Η πλήρης αποσύνθεση



              ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ

 

      Με δυσκολία θα βρεθεί άνθρωπος σε Σπάτα και Αρτέμιδα, να μιλήσει με καλά λόγια για τη σημερινή ηγεσία του Δήμου. Της καταλογίζουν όχι μόνο αδιαφορία και ασχετοσύνη αλλά και μεθοδευμένες απόπειρες για παράδοση του τόπου σε μεγαλοσυμφέροντα.

     Οι πράξεις εφαρμογής, λιμνάζουν για χρόνια και δεν προχώρησαν καθόλου. Στα Σπάτα, στρέμματα περιουσιών μένουν ανεκμετάλλευτα και με την κρίση επήλθε το απόλυτο τέλμα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Στην Αρτέμιδα, μια πόλη με πολλές προοπτικές, η έλλειψη πράξεων εφαρμογής σήμανε οικονομικό μαρασμό, σταμάτησε την ανάπτυξη μιας πολλά υποσχόμενης περιοχής και επανέφερε στη μνήμη την εικόνα των υποδομών της   Λ ο ύ τ σ α ς   τ ο υ   '5 0!

       Το αεροδρόμιο έχει δωρίσει από το 2011 στο Δήμο, ένα έργο άριστων προδιαγραφών: Τη διαμόρφωση σε χώρο αστικού πρασίνου, ενός πάρκου 24 στρεμμάτων στη Λεωφόρο Πικερμίου, πλησίον του "Μπλάνος Sports" με εκτεταμένη φύτευση, πλακοστρώσεις, παιδική χαρά, δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, κιόσκια, παγκάκια, χώρους υγιεινής. 

Και όμως! Το πάρκο αφέθηκε από το Δήμο, χωρίς  φροντίδα,  χωρίς την απαραίτητη ασφαλτόστρωση των 100 μέτρων για πρόσβαση και πλέον εγκαταλελειμμένο έχει  κ α τ α λ ε η λ α τ η θ ε ί,  όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες (όλο το φωτογραφικό υλικό στο  http://dmarkou.blogspot.gr/2013/06/blog-post_24.html ):



 




 

 

 

       Περιοχές φυσικού κάλλους, όπως το δάσος του ΟΤΕ στην Αρτέμιδα, κατάντησε σκουπιδότοπος!

 

Η κατάσταση στο δάσος του ΟΤΕ!  (φωτ. newspata-artemida.blogspot.gr)

   

      Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο χειρισμός του αποχετευτικού ζητήματος από τη δημοτική αρχή, που αντί να ακολουθήσει την τακτική όλων των Δήμων της Ανατ. Αττικής  για να πάνε τα λύματα στην Ψυττάλεια, προσπάθησε λυσσωδώς να εγκαταστήσει ένα  φαραωνικό ΚΕΛ με εκβολή των αγωγών στη θάλασσα της Αρτέμιδος. Ευτυχώς, με την αντίδραση των κατοίκων και την αταλάντευτη θέση του   Τ ο π ι κ ο ύ   Σ υ μ β ο υ λ ί ο υ   Σπάτων, το θέμα φρενάρησε. 

      Μέσα σε όλα τα προβλήματα, λίγο πριν από τις εκλογές, προέκυψε μιαπανάκριβη μετεγκατάσταση του Δήμου, ενώ είναι γνωστό, πως αυτό είναι το τελευταίο που θα σκεφτόταν μια εχέφρων διοίκηση κατά την  τροϊκανή περίοδο, με αναμενόμενη τη συρρίκνωση προσωπικού, υπηρεσιών και δραστηριοτήτων...




     Στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου χρεώνονται απίστευτα ανομήματα, όπως η σκανδαλώδης εγκατάλειψη και ο μαρασμός του κληροδοτήματος του Πνευματικού Κέντρου "Χρήστος Μπέκας" και κυρίως η εμπλοκή του στην παρανομία των μαγαζιών της παραλίας, με κάλυψη παράνομων συναυλιών (π.χ. noise festival κλπ.) με την αιγίδα του Δήμου και ανήκουστη εύνοια σε ορισμένα παραλιακά κέντρα!.

       Αλλά και στον Αθλητικό Οργανισμό χρεώνεται απαράδεκτη εμπλοκή στην παραλιακή παρανομία... Παρά την έγγραφη απαγόρευση της  Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου, για δημιουργία παράνομου γηπέδου  πάνω στην αμμουδιά,  ο Δήμος  επέτρεψε και ανέχτηκε απίστευτες καταστάσεις: Κόπηκαν δέντρα, έγιναν αυτοσχέδια τεράστα γήπεδα beach - volley στήθηκαν   μ π α ρ  -  π α ρ ά γ κ ε ς   και κονσόλες με υπαίθρια εγκατάσταση ραδιοφωνικής εκπομπής  με κόλαση ντεσιμπέλ στη διαπασών (σχετικά: http://attikanet.blogspot.gr/2013/06/blog-post_10.html)!

Ακόμα και η   ε ξ έ δ ρ α   επισήμων για τις Εθνικές Επετείους παραχωρήθηκε από το Δήμο σε συγκεκριμένη ...καφετέρια για όλη τη σαιζόν!

Μετά από γενική κατακραυγή και τεράστια κινητοποίηση κατοίκων και φορέων με καταγγελίες στις Αρχές, στον τύπο κλπ., αναγκάστηκαν να ξηλώσουν ορισμένες από τις παράνομες εγκαταστάσεις πάνω στον αιγιαλό.

  


Δεν έφτανε η τεράστια καταπάτηση, ο Δήμος έφερε στο μαγαζάτορα και τη μπλε εξέδρα των Εθνικών Εορτών!

 

Επίσης ο Αθλητικός Οργανισμός χορηγούσε αφειδώς όλα τα καλοκαίρια άδειες σε ένα εγκαταλελειμένο παράνομο   γ ή π ε δ ο  σ ε   Β1  π ε ρ ι ο χ ή   απολύτου προστασίας, για μουσικές εκδηλώσεις παντός είδους, έχοντας έτσι μετατρέψει το χώρο σε υπαίθριο  δ ι α σ κ ε δ α στ ή ρ ι ο   εν μέσω κατοικιών! 

 

                               Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 

     Η υπέροχη παραλία της Αρτέμιδος, βρίσκεται σχεδόν σε κατάσταση μη αναστρέψιμη.

 

Παραλιακή  παιδική χαρά σκουριασμένη και επικίνδυνη  (φωτ. newspata-artemida.blogspot.gr)

 

       Ο Άγιος Νικόλαος, το κέντρο της πόλης και οι περισσότερες κατοικίες κοντά στην παραλία μέχρι τη Βραυρώνα, κανονικά πρέπει να εγκαταλείπονται από τους κατοίκους από τον Απρίλιο μέχρι και την αρχή του χειμώνα. Αιτία, η συνεχής ηχορύπανση των απολύτως παράνομων νυχτερινών μαγαζιών, που λειτουργούν ασύδοτα με ευθύνη του Δήμου.

Ειδικά το Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδος, έχει καταντήσει υπηρεσία έκδοσης αδειών μουσικής παράνομων παραλιακών μπουζουκοσκυλάδικων.

      Συνεχώς παράνομες αμμοληψίες, με αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνιση των αμμόλοφων. Ενώ καταγγέλονται αυτά, ο Δήμος κωφεύει. Μάλιστα εκκρεμούν καταγγελίες στις Αρχές για δημοτικά οχήματα που εμπλέκονται σε αμμοληψία!

     Καμμία προσοχή στους αρχαιολογικούς χώρους. Οι δημοτικοί άρχοντες περιδιαβαίνουν την περιοχή, αλλά αναίσχυντα κάνουν πως "δε βλέπουν", πως έχουν πνιγεί στο σκουπίδι, στις διαφημιστικές σημαίες των κάθε λογής μαγαζιών, στην κουρελαρία. Τμήματα του αρχαιολογικού χώρου έχουν περιληφθεί θρασύτατα σε επεκτάσεις μαγαζιών!

      Πλήρης η αδιαφορία για τον υδροβιότοπο της Αλυκής και το χώρο της καρέτα- καρέτα. 

      Πρόκειται για μια αμμουδιά αλωμένη από επεκτάσεις - καταπατήσεις των μαγαζιών,  μέσα στην κακογουστιά, με βόθρους και "συντριβάνια" βόθρων εντός της (!), πάρκιγκ οχημάτων,  με αγωγούς  βοθρολυμάτων να ξεχειλίζουν δίπλα στις ξαπλώστρες, σκουριασμένα κοντάρια από τα παράνομα  καλοκαιρινά γήπεδα και βρώμα, πολλή βρώμα...

 

 

      

 

      Δυστυχώς και η θάλασσα πλήττεται το ίδιο. Έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα από τον αρχηγό της ελάσσονος Αντιπολίτευσης (και τώρα υποψήφιο Δήμαρχο) Δημήτρη Μάρκου  για εκβολή αγωγών με βοθρολύματα από παραλιακά μαγαζιά στη θάλασσα, ακριβώς δίπλα στους λουόμενους και η υπόθεση είναι σε εξέλιξη... 

Η υπεύθυνη  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου σέρνεται, χωρίς να καταφέρει να μπλοκάρει το αίσχος της όζουσας παραλίας. Και τί θα μπορούσε άραγε, αφού από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους δεν υπήρχε καμμία απολύτως πολιτική βούληση;

      Μοναδική όαση, το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων,  που με επικεφαλής το   Σω τ ή ρ η   Γ ι α ν ν ά τ ο,  έσωσε την αξιοπρέπεια του Δήμου και μεμονωμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που ήδη πλαισιώνουν όλοι,  την παράταξη Δημ. Μάρκου.

 

                                           ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ;

   Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Δήμαρχος με αντιδημάρχους, τη νομική σύμβουλο που είχε ο ίδιος προσλάβει  και όσους δημ. συμβούλους του απέμειναν, μεθόδευσαν πρωτοφανές στήσιμο δύο (!!) δικών τους συνδυασμών και προσπαθούν  να ξαναπάρουν την εξουσία!!!

Το φούμο το ξέρετε;

                                                                   (φωτ. newspata-artemida.blogspot.gr)





3 σχόλια:

  1. Δεν έχουμε αντίρρηση και χαιρόμαστε που αναδημοσιεύετε το άρθρο από το ιστολόγιό μας. Άλλωστε και εμείς βοηθήκαμε με σημαντικό φωτογραφικό υλικό και από το δικό σας ιστολόγιο. Όμως σωστό θα ήταν να αναφερθεί το link, όχι μόνο για λόγους δεοντολογίας αλλά και επειδή θα ήταν ίσως χρήσιμο για τους αναγνώστες σας να δουν και τα ενδιαφέροντα σχόλια:

    http://attikanet.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3296.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο αλλά πιστέψτε μας ότι δεν μπορούσαμε (δεν ξέρουμε τον λόγο) να βάλουμε την πηγή.Σας ευχαριστούμε θερμά γιατί έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.

      Διαγραφή
  2. opws einai i fotografies etsi pisteuw tha minoun kai an bgi kai olos.! egw den kathome na asxolithw giati oti eftiaxe ta katastrefane alli nomizete kai i igesia na alaxi tha minoun gia poli ta erga??

    ΑπάντησηΔιαγραφή