Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τα 5 πρώτα πράγματα που θα κάνει η Ρένα Δούρου για τα σκουπίδια της Αττικής

dourou skoupidia
Μπορεί η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου να κάνει διαρκείς συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο φορείς της Αττικής για το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων στην πρώτη περιφέρεια της χώρας όμως το ζητούμενο παραμένει.
Ποιες θα είναι οι κινήσεις της από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την 1η Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, η κ. Δούρου, σκοπεύει να προχωρήσει σε πέντε συγκεκριμένες κινήσεις με τις οποίες θα δείξει σαφώς τις προθέσεις της.

Έτσι θα κάνει σαφές ότι δεν επιθυμεί απλώς την τροποποίηση αλλά τη ριζική αλλαγή του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού.
Παράλληλα θα ακυρώσει όλους τους διαγωνισμούς των ΣΔΙΤ (που αφορούν τα εργοστάσια σε Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή, Λιόσια) παρότι ο προκάτοχός τους Γιάννης Σγουρός έχει προχωρήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.
Επίσης δεν πρόκειται να παραλάβει το έργο του Γραμματικού στηριζόμενη τόσο στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Περιβάλλοντος.
Στο ίδιο πλαίσιο θα εφαρμόσει άμεσα τον νόμο 4042/12 και την κοινοτική οδηγία 98/2008 δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο μείωση – ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση.
Τέλος θα θέσει χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης και παύσης λειτουργίας του ΟΕΔΑ Φυλής.
Η Ρένα Δούρου και το επιτελείο της θεωρούν ότι έτσι θα καταφέρουν να αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα στη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν υπό διαφορετικές συνθήκες στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι εάν θα τα καταφέρουν και ποιος θα είναι το επόμενο βήμα της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.
ΠΗΓΗ notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου